Ondervloeren voor klik PVC vloeren

Dient er bij een PVC klik vloer een ondervloer te worden toegepast?

Dit is niet altijd noodzakelijk. Sommige PVC klik vloeren beschikken over een ge-intrigeerde ondervloer. Dit houd in dat de ondervloer al aan de PVC klik vloer is gemonteerd. Echter dient er wel op gelet te worden dat de basis vloer vlak is. Als dit het geval is dan kan eventueel de PVC klik vloer direct op de basisvloer gelegd worden.

 

Ondervloer onder klik pvc

Het toepassen van een ondervloer onder klik pvc heeft vele voordelen. Niet alleen verminderd het geluidsniveau naar de onderliggende kamers of woning maar ook in de ruimte zelf zal het geluid verminderen. Een ander belangrijk aspect is dat wanneer er geen ondervloer onder de klik pvc wordt toegepast er een knarsend of krakend geluid kan ontstaan. Dit gebeurd vaak omdat er een zandkorrel of iets degelijks tussen de dekvloer en de PVC klik vloer zit. Een ondervloer onder klik pvc voorkomt dit.

 

Klik pvc op houten ondervloer

Een PVC klik vloer kan op een houten constructie vloer worden gelegd. Het is wel belangrijk dat zowel een planken- als platen constructievloer dient volledig vast te zitten aan de draagbalken. Maak losliggende planken en platen vast middels schroeven. Controleer verder de constructievloer op eventuele vocht en schimmelsporen, dit om nare muffe geurtjes te voorkomen.

 

Geschikte ondervloer voor pvc klik met vloerverwarming

Wanneer de pvc klik vloer op vloerverwarming wordt gelegd is het belangrijk dat er wordt gekeken naar de warmte doorlaatbaarheid van de ondervloer. Dit wordt altijd in een R-waarde uitgedrukt. Hoe lager de R-waarde is hoe beter de warmte doorlaatbaarheid en het meeste rendement van de PVC vloer.

 

Klik pvc met ondervloer

Zoals al eerder benoemd zijn er PVC klikvloeren waarbij de ondervloer er al aan vast zit. Het gemak hiervan is dat er snel kan worden begonnen met het leggen van de PVC klik vloer. Let hierbij wel op wat de fabrikant schrijft over deze ondervloer, vaak wordt er toch nog een dampremmende folie geadviseerd of nog een extra egalisatie laag.

 

Klik pvc ondervloer leggen

Het leggen van de klik pvc ondervloer is afhankelijk van het type ondervloer u heeft gekozen. Heeft u gekozen voor een klik pvc ondervloer op een rol? Dan laat dit zich meestal makkelijk verwerken met een Stanley of hobby mes. Is de keuze gevallen voor een klik pvc ondervloer van platen dan is het gebruik van een zaag makkelijk. Bij de klik pvc ondervloer die u kiest zit altijd een gebruiksaanwijzing wat de best manier is om de klik pvc ondervloer te leggen.

 

Welke ondervloer klik pvc

Dit ligt geheel af van de ruimte waar de PVC klik vloer wordt gelegd. Heeft u een houten vloer of gaat het over een net geëgaliseerde dekvloer. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, onze specialisten zitten klaar om u te helpen.