Menu
0
Zeer ruime voorraad
Klantenservice 7 dagen per week
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Geleverd tot aan de deur

Geluiddempende Ondervloeren voor Laminaat

Sale -22%
Unifloor Egaliserende en isolerende ondervloer
Unifloor

Egaliserende en isolerende ondervloer

€98,33 €76,49
Stukprijs: €9,42 / m²
10dB geluid
Klik PVC ondervloer
 

Klik PVC ondervloer

De gold-pack is perfect voor PVC click vloeren, dit komt door de extreem hoge de..
€71,45 €57,67
Stukprijs: €5,75 / m²
Sale -3%
CoPro Red line ondervloer vloerverwarming
CoPro

Red line ondervloer vloerverwarming

Geschikt voor laminaat, parket en PVC. vloerverwarming en vloerkoeling. 10dB gel..
€116,24 €112,50
Stukprijs: €7,50 / m²
Sale -19%
10 dB ondervloer platen
 

10 dB ondervloer platen

geluidsreducerende ondervloer platen 10 dB goed egaliserend vermogen makkelijk t..
€32,95 €26,82
Stukprijs: €5,76 / m²
Sale -17%
Comfort Super ondervloer
 

Comfort Super ondervloer

ondervloer voor laminaat
€26,95 €22,28
Stukprijs: €2,32 / m²
Sale -29%
Unifloor Blue Floor 10 dB ondervloer voor laminaat
Unifloor

Blue Floor 10 dB ondervloer voor laminaat

€145,80 €103,28
Stukprijs: €6,89 / m²
Sale -29%
10 dB ondervloer voor laminaat
 

10 dB ondervloer voor laminaat

€107,64 €76,25
Stukprijs: €5,08 / m²

Ondervloer 10db Laminaat

Wanneer je laminaat gaat leggen en je wilt dat het geluid niet door klinkt of trilt naar de onderburen of de ruimte eronder is het een goed idee om een 10 dB ondervloer te overwegen. Deze ondervloeren reduceren het geluid en maken het woongenot een stuk prettiger. In sommige situaties, zoals in appartementen of flats, kan een 10 dB ondervloer zelfs verplicht zijn.

Wat is een ondervloer 10dB laminaat

Een ondervloer van 10db voor laminaat wil zeggen dat het geluid met 10 dB wordt verminderd. Dit kan een groot verschil maken in hoe hard het laminaat klinkt als u erop loopt. De 10 dB ondervloer is ontworpen om geluid en trillingen naar andere kamers te verminderen. Dat maakt deze ondervloeren de perfecte keuze voor appartementen en flats.

Geluiddempend Materiaal

10 dB laminaat ondervloeren, van een akoestisch materiaal, het is een goede manier om het geluid in uw huis te verminderen. Ze zijn gemaakt van een speciaal soort schuim en/ of vezels dat zo ontworpen dat de trillingen minder worden doorgegeven.

Wat zijn de voordelen ondervloer 10 dB?

 • De voordelen van ondervloer 10 dB zijn:
 • Ze verminderen het geluid dat naar andere kamers of appartementen wordt doorgegeven.
 • Vermindert het geluid van voetstappen in de ruimte zelf.
 • Kan gebruikt worden met alle soorten laminaatvloeren.

Hoe kiest u een akoestische ondervloer?

Er zijn verschillende soorten akoestische ondervloeren op de markt. De beste manier om er een te kiezen is na te denken over waar u hem voor nodig heeft. Als u bijvoorbeeld het lawaai in uw huis zelf wilt verminderen, heeft u niet direct een 10 dB ondervloer nodig. Deze ondervloeren zijn speciaal ontworpen voor geluid reductie naar andere ruimtes toe en niet direct voor in de het vertrek zelf.

Geluiddempende ondervloer laminaat

Er zijn verschillende soorten geluiddempende ondervloeren waaruit u kunt kiezen. Het meest gebruikelijke type zijn de rollen ondervloer. Dit is een zeer sterke en stevige soort ondervloer met een intrigeert vochtscherm, die perfect geschikt is voor laminaatvloeren. Een andere optie zijn egaliserende platen, deze zijn vaak wat dikker.

Hoe werkt het een 10 dB ondervloer?

Een 10 dB ondervloer is ontworpen om het geluid dat wordt doorgegeven naar andere kamers te verminderen. Dit wordt gedaan door het geluid te absorberen en de trillingen te verminderen. Deze ondervloeren zijn gemaakt van verschillende materialen. Welk materiaal wordt gebruikt, hangt af van de toepassing en de specifieke behoeften.

10 dB ondervloer met vloerverwarming

U kunt ook een 10 dB ondervloer gebruiken bij vloerverwarming. Deze 10 dB ondervloeren voor laminaat hebben een lagere R-waarde waardoor de warmte van de vloerverwarming makkelijk door de ondervloer gaat en tocht een geluidsreductie kan garanderen.

Wanneer een 10 db ondervloer

Een 10 dB ondervloer is alleen van toepassing als u zelf hinder kan ondervinden van geluidoverlast of al u in een appartementen complex woont waar deze verplicht is. Wanneer u in een appartementencomplex woont, wordt de 10 dB ondervloer geplaatst tussen uw vloer en het plafond van de kamer onder u. Zo voorkomt u dat het geluid wordt doorgegeven naar de kamers onder u.

Geluiddempende ondervloer verplicht?

Nee, een geluidsabsorberende ondervloer is niet verplicht. Echter mag u nooit geluidshinder veroorzaken. Als u echter gaat wonen in een flat of appartement waar dit in de algemene voorwaarden staat dan bent u dit wel verplicht. Maar als u op zoek bent naar een optimale geluidsisolatie, is het wel aan te raden om voor dit type ondervloer te kiezen.

Eisen ondervloer appartement

Voordat u begint met het isoleren van uw appartement, is het raadzaam om de algemene voorwaarden te controleren. In sommige gevallen heeft de woningcorporatie hier al specifieke eisen voor gesteld. Er zijn ook appartementen waar helemaal geen isolatie nodig is omdat de geluidsisolatie vanuit de bouw al goed genoeg is.

Wettelijke eisen ondervloer appartement

De wettelijke eisen voor geluidsisolatie in een appartement zijn:

 • U mag geen overlast veroorzaken voor uw buren
 • Als er al geluidsisolerende materialen aanwezig zijn, mag u deze niet zonder toestemming verwijderen.

Ondervloer 10db TUV

TÜV is een Duitse organisatie die producten test op veiligheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Een 10 dB ondervloer is door deze organisatie, TUV, getest en effectief bevonden in het reduceren van geluid. Dit maakt het de goede keuze voor iedereen die het geluid in zijn huis wil verminderen aangezien deze hier op zijn getest.

Ondervloer 10db met certificaat

Er zijn verschillende soorten 10 dB ondervloeren op de markt. Echter zijn ze niet allemaal getest via de TUV manier. Als u in een appartement gaat wonen en hier wordt een 10 dB ondervloeren gevraagd, let dan op dat de ondervloer een certificaat heeft.

Geluiddempende laminaat

Laminaatvloeren zijn geen geweldige manier om lawaai te verminderen. Door een geluidsabsorberende ondervloer te gebruiken, kunt u het geluid nog verder terugdringen. Het laminaat zelf heeft geen geluid reducerende werking.

Ondervloer laminaat altijd geluiddempend?

Nee, een laminaat ondervloer is niet altijd geluidsabsorberend. Dat hangt af van het materiaal waarvan de ondervloer van is gemaakt. Sommige ondervloeren hebben alleen een egaliserende werking en geen geluid reducerende werking. Als u er zeker van wilt zijn dat uw laminaatvloer geluiddempend is, dient u te kiezen en voor geluiddempende ondervloer.

Hoe installeer ik een 10 dB ondervloer?

Het leggen van een 10 dB ondervloer is eenvoudig. U kunt dit zelf doen zonder een vakman in te huren. Volg gewoon de instructies die bij het product worden geleverd. Zorg ervoor dat u de ondervloer niet tegen de wanden aan legt, dit kan weer geluidstrillingen in de wand/ muur veroorzaken.
Als u een 10 dB ondervloer gaat leggen zijn de volgende materialen en gereedschappen zeer handig.

 • Ondervloer
 • Meetlint
 • Potlood
 • Hobbymes
 • Tape

De juiste 10 dB ondervloer kiezen

Er zijn verschillende soorten 10 dB-onderlagen op de markt. Het gebruikte materiaal en de dikte van de onderlaag bepalen vaak de prijs. De juiste 10 dB ondervloer kiezen heeft ook te maken of de dekvloer glooiend of vlak is. Is de dekvloer niet volledig recht, dan kan er beter gekozen worden voor een egaliserende 10 dB ondervloer. Deze zaak vaak als platen te verkrijgen

Beste geluiddempende ondervloer laminaat

De beste geluidsabsorberende ondervloer voor laminaat is er een die getest is door een onafhankelijke organisatie zoals TUV. Dit type ondervloer is effectief in het reduceren van geluid en is daarmee de juiste keuze voor iedereen die het geluid in zijn huis wil reduceren.

Conclusie

10 dB ondervloeren zijn een effectieve manier om het lawaai in uw huis en hier om heen te verminderen. Deze ondervloeren zijn gemakkelijk te leggen en vereisen geen speciaal gereedschap of materiaal. U kunt deze ondervloeren in diverse varianten vinden, zoals 10 dB ondervloeren voor laminaat en vloerverwarming, 10 dB ondervloeren die egaliseren en 10 dB ondervloeren met dampscherm. Kies een 10 dB ondervloer die is getest door een onafhankelijke organisatie zoals TUV. Deze zijn gegarandeerd geluid reducerend.

FAQ

Hoe doeltreffend is een 10 dB-ondervloer?

Een 10 dB ondervloer is effectief in het reduceren van geluid. Dit maakt het de juiste keuze voor iedereen die het geluid in huis wil verminderen, aangezien ze hierop getest zijn.

Heb ik speciaal gereedschap nodig om een 10 dB ondervloer te plaatsen?

Nee, u heeft geen speciaal gereedschap nodig om een 10 dB ondervloer te plaatsen. Volg gewoon de instructies die bij het product geleverd worden, deze zijn duidelijk en door iedereen te leggen.

Is een laminaat ondervloer altijd geluidsabsorberend?

Nee, een laminaat ondervloer is niet altijd geluidsabsorberend. Dat hangt af van het materiaal waarvan de ondervloer gemaakt is. Sommige ondervloeren hebben alleen een egaliserend effect en geen geluiddempend effect. Als u er zeker van wilt zijn dat de ondervloer goed geluiddempend is kunt u kiezen voor een 10 dB ondervloer voor laminaat. Deze zijn getest en doeltreffend in het verminderen van lawaai.

Wat is de beste geluidsabsorberende ondervloer voor laminaat?

De beste geluidsabsorberende ondervloer voor laminaat is een vloer die door een onafhankelijke organisatie, zoals TUV, is getest en gecertificeerd. Deze ondervloeren zijn effectief in het verminderen van geluid en zijn de juiste keuze voor iedereen die het geluid in zijn huis wil verminderen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €150
Merken
Dikte
Vorm