Ondervloeren voor laminaat, pvc en parket

Wat is de juiste ondervloer voor uw laminaat of pvc vloer?

U heeft uw droomvloer gevonden en nu zoekt u een goede ondervloer. Over deze keuze dient u goed na te denken. Bij het kiezen van een ondervloer is niet alleen de warmte-isolatie belangrijk, maar ook geluiddemping en het egaliserend vermogen. Als u laminaat of een pvc vloer plaatst dient u rekening te houden met de situatie waar uw vloer wordt gelegd. Heeft u onderburen? Dan is een ondervloer met geluiddemping nodig om geluidsoverlast met uw buren te voorkomen. Heeft u vloerverwarming? Kies dan een ondervloer met een lage warmte weerstand.

 

Geluiddempende ondervloer laminaat en pvc

In appartementen of in woningen met onderburen is over het algemeen een geluiddempende ondervloer verplicht. Dit is om de geluidsoverlast te voorkomen. De geluidsreductie die deze ondervloeren hebben verminderen onder andere het loopgeluid voor de onderburen en minimaliseren zo geluidshinder. De dikte van de ondervloer speelt hierbij geen rol. Het is de samenstelling van de ondervloer die bepaald hoe geluidsisolerend de ondervloer is. Bij vele VVE’s staat er in het regelement dat je moet voldoen aan een 10dB geluiddempende ondervloer. Let hierbij wel op dat het een door TNO gekeurde ondervloer is. Ondervloeren met 10dB geluidsreductie zijn o.a.

Redline 10dB ondervloer

10dB ondervloer platen

PVC ondervloer

 

Ondervloer en vloerverwarming

U heeft vloerverwarming in huis en gaat hier een laminaat of pvc vloer over plaatsen. Uiteraard wilt u dat de warmte niet wordt tegengehouden door de ondervloer! Gelukkig zijn er een aantal ondervloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming of vloerkoeling. Deze ondervloeren hebben een lage warmteweerstand en laten de warmte snel door, waardoor u optimaal gebruik kunt blijven maken van uw vloerverwarming bij uw laminaat of pvc vloer. Ondervloeren met een lage warmteweerstand zijn bijvoorbeeld de Redline of de orange line

 

Ondervloer PVC

Voor pvc vloeren heeft u meerdere keuzes in ondervloeren. Heeft u een klik pvc vloer dan adviseren wij een ondervloer met zo min mogelijk (indruk) gevoeligheid. Dit is om de klikverbinding niet te veel laten bewegen / belasten. Voor plak pvc of dryback hebben wij een zelfklevende ondervloer. Met deze ondervloer kunt u makkelijk zonder te lijmen de pvc vloer/ stroken op de ondervloer plakken.

 

Ongelijke ondervloer

Gaat u laminaat of pvc leggen op een vloer die niet helemaal vlak is? Gebruik dan een egaliserende ondervloer. Deze ondervloer met vlakmakende werking vangt een groot gedeelte op. Deze ondervloeren zijn vaak wat dikker om ongelijkheden op te vangen. Is een dekvloer heel ongelijk dan adviseren wij om deze eerst te egaliseren met egalisatie mortel voordat u hier pvc of laminaat op plaatst. Ondervloeren met een egaliserend vermogen zijn o.a.;

Groene ondervloer platen

10 db ondervloer platen

 

Vochtscherm onder de ondervloer

Wanneer heeft u een vochtscherm nodig onder een ondervloer? Als u een ondervloer legt en deze heeft geen dampremmende folie dan kan een dampfolie of vochtscherm verstandig zijn. Heeft u een dekvloer die blijvend droog is? Dan is dampfolie niet nodig, maar heeft u een nieuwbouw huis of een ruimte op de begane grond? Dan is een dampfolie zeker aan te raden. Door het optrekkende vocht kan dit vocht namelijk op den duur uw laminaat of pvc vloer aantasten. Met een dampfolie of vochtscherm kunt u dit makkelijk voorkomen. dampremmende folie kunt u kopen met een breedte van 2 of 4 meter.

 

Ondervloeren in veel soorten en maten

Het is belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen. Wat past uiteindelijke bij uw vloer? Dit heeft niet alleen te maken met comfort van uw vloer maar ook de levensduur. Heeft u hulp nodig met het uitzoeken van de juiste ondervloer? Klik dan HIER, wij helpen u stap voor stap naar de juiste ondervloer.

Service

Bij Vloerenvisie beschikken wij over alle ondervloeren die voor een laminaat of pvc vloer nodig zijn. Al uw online bestelde ondervloeren worden makkelijk bij u thuis afgeleverd.

Komt u er niet uit neem dan contact op met de klantenservice, wij helpen u graag.