Menu
0
Zeer ruime voorraad
Klantenservice 7 dagen per week
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Geleverd tot aan de deur

Ondervloeren voor laminaat, pvc en parket

Sale -29%
Groene ondervloer platen
 

Groene ondervloer platen

Ondervloer platen voor laminaat, parket en tapijt. 4 mm, 5 mm, 7 mm of 10 mm dik..
€37,99 €26,88
Stukprijs: €2,24 / m²
Sale -3%
CoPro Red line ondervloer vloerverwarming
CoPro

Red line ondervloer vloerverwarming

Geschikt voor laminaat, parket en PVC. vloerverwarming en vloerkoeling. 10dB gel..
€116,24 €112,50
Stukprijs: €7,50 / m²
Sale -19%
CoPro Orange Line ondervloer vloerverwarming
CoPro

Orange Line ondervloer vloerverwarming

vloerverwarmingsgeschikt ingebouwd vochtscherm 2 mm dik 15 vierkante meter..
€27,75 €22,50
Stukprijs: €1,50 / m²
Sale -9%
CoPro Alu Line ondervloer
CoPro

Alu Line ondervloer

Alu line ondervloer voor laminaat. een klassieker onder de ondervloeren..
€41,25 €37,50
Stukprijs: €2,50 / m²
Sale -34%
Vloerenvisie Basis goedkope ondervloer
Vloerenvisie

Basis goedkope ondervloer

Goedkope ondervloer voor onder laminaat.
€22,50 €14,85
Stukprijs: €0,99 / m²
Sale -19%
10 dB ondervloer platen
 

10 dB ondervloer platen

geluidsreducerende ondervloer platen 10 dB goed egaliserend vermogen makkelijk t..
€32,95 €26,82
Stukprijs: €5,76 / m²
Sale -17%
Comfort Super ondervloer
 

Comfort Super ondervloer

ondervloer voor laminaat
€26,95 €22,28
Stukprijs: €2,32 / m²
Sale -21%
aluminiumtape
 

aluminiumtape

aluminiumtape voor het afplakken van naden van de ondervloer
€9,99 €7,89
Sale -22%
Vloerenvisie Isolator folie 150my
Vloerenvisie

Isolator folie 150my

Bescherm uw vloer effectief tegen vocht en damp met onze dikke en brede dampfoli..
€9,95 €7,80
Stukprijs: €1,95 / m²
Ondervloer keuze hulp
 

Ondervloer keuze hulp

Heeft u hulp nodig bij het bepalen van de juiste ondervloer? Wij helpen u graag...
€0,00
CoPro PVC Ondervloer Zelfklevend
CoPro

PVC Ondervloer Zelfklevend

Zelfklevende ondervloer om PVC op te installeren. Geluiddempende en ook geschikt..
€0,00
Sale -17%
CoPro Klik PVC ondervloer Ivory line
CoPro

Klik PVC ondervloer Ivory line

Ondervloer speciaal voor klik PVC vloeren
€44,95 €37,50
Stukprijs: €2,68 / m²
10dB geluid
Klik PVC ondervloer
 

Klik PVC ondervloer

De gold-pack is perfect voor PVC click vloeren, dit komt door de extreem hoge de..
€71,45 €57,67
Stukprijs: €5,75 / m²
RedFloor
 

RedFloor

Ondervloer voor klik pvcContactgeluiddempendVochtwerendZeer dun..
€0,00
Sale -29%
Alufoam 2 mm + 20 cm overlap
 

Alufoam 2 mm + 20 cm overlap

€28,44 €20,15
Stukprijs: €1,34 / m²
Sale -29%
Zelfklevende ondervloer voor dryback pvc
 

Zelfklevende ondervloer voor dryback pvc

€101,26 €71,72
Stukprijs: €11,03 / m²
Sale -29%
10 dB ondervloer voor laminaat
 

10 dB ondervloer voor laminaat

€107,64 €76,25
Stukprijs: €5,08 / m²
Sale -29%
Unifloor Blue Floor 10 dB ondervloer voor laminaat
Unifloor

Blue Floor 10 dB ondervloer voor laminaat

€145,80 €103,28
Stukprijs: €6,89 / m²
Sale -29%
Unifloor Heat-Foil 1,2 mm ondervloer
Unifloor

Heat-Foil 1,2 mm ondervloer

Heat-Foil ondervloer 1,2 mm voor laminaat en pvc vloeren
€135,00 €95,63
Stukprijs: €6,38 / m²
Sale -20%
Klik pvc ondervloer 1.5 mm dik
 

Klik pvc ondervloer 1.5 mm dik

Ondervloer voor klik PVC vloeren met hoge indrukgevoeligheidGeschikt voor alle k..
€69,95 €55,62
Stukprijs: €5,56 / m²
Toon 1 - 20 van 32

Wat is de juiste ondervloer voor uw laminaat of pvc vloer?

Bij het leggen van vloerbedekking is het belangrijk rekening te houden met de ondervloer. De ondervloer vormt een basis voor de uiteindelijke vloer en beïnvloedt de duurzaamheid en stabiliteit ervan. Het maakt hier niet uit of het hier gaat voor een ondervloer voor laminaat, PVC, tapijt of parket. Er zijn veel verschillende soorten ondervloeren, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Sommige zijn beter geschikt voor bepaalde soorten vloeren dan andere. Hier is informatie over de verschillende soorten.  

Wat is een ondervloer en wat zijn de voornaamste functies ervan

Een ondervloer is de laag tussen de afgewerkte vloer zoals een pvc of laminaatvloer en de constructievloer (dekvloer). De belangrijkste functies zijn het creëren van een vlakke ondergrond voor de installatie van de afgewerkte vloer, het fungeren als een vocht barrière en het isoleren tegen geluid en warmte. Er zijn veel verschillende soorten ondervloer op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Sommige zijn beter geschikt voor bepaalde soorten vloeren dan andere. Het belangrijkste bij de keuze van een ondervloer is toepassing waarvoor hij gebruikt wordt. Hoe dikker de ondervloer wil niet zeggen dat het ook steviger is.

De verschillende soorten ondervloeren die op de markt verkrijgbaar zijn

Het belangrijkste bij de keuze van een ondervloer is rekening te houden met de toepassing waarvoor hij zal worden gebruikt. Er zijn verschillende soorten ondervloeren op de markt voor verschillende toepassingen.
Een ondervloer voor laminaat heeft andere eigenschappen dan voor onder een pvc vloer. Woont u in een appartement, dan zijn ook weer andere eisen belangrijk. Elk type ondervloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het belangrijkste is dat u de juiste vloer kiest voor uw specifieke behoeften.

Ondervloer laminaat

Een laminaat ondervloer is een type ondervloer dat speciaal is ontworpen voor gebruik met laminaatvloeren. Hij is meestal gemaakt van vezelplaat of polyurethaan. Het grootste voordeel van een laminaatondervloer is dat hij een zeer glad oppervlak vormt voor de installatie van de laminaatvloer. Dit resulteert in een veel mooiere en duurzamere afgewerkte vloer. Het grootste nadeel van een laminaat ondervloer is dat hij niet zo stevig is als sommige andere soorten ondervloeren, en dat hij moeilijker te plaatsen kan zijn.

Ondervloer laminaat vloerverwarming

Als u een laminaatvloer op vloerverwarming legt, hebt u een speciaal soort onderlaag nodig voor vloerverwarming. Dit type onderlaag is meestal gemaakt van foam of schuim en heeft speciale eigenschappen waardoor het de warmte goed geleidt. Het grootste voordeel van een ondervloer voor laminaatvloeren met vloerverwarming is dat de laminaatvloer op een zeer gelijkmatige manier de warmte verdeelt en weinig weestand aan de vloerverwarming geeft.

Klik PVC ondervloer

Een klik PVC ondervloer is een type ondervloer dat speciaal is ontworpen voor gebruik met PVC klik vloeren. Het is meestal gemaakt van PVC of polyethyleen. Het belangrijkste voordeel van klik PVC ondervloeren is dat het een zeer glad oppervlak biedt voor de installatie van PVC vloeren. Dit resulteert in een veel mooiere en duurzamere afgewerkte vloer.

Tapijt ondervloer

Een tapijt ondervloer is een type ondervloer dat speciaal is ontworpen voor gebruik met tapijt. Hij is meestal gemaakt van vezelplaat. Het belangrijkste voordeel van een tapijt ondervloer is dat het isolerend is, een glad oppervlak biedt voor het leggen van tapijt, warm aanvoelen en dat uw tapijt minder hard slijt. Dit resulteert in een veel mooiere en duurzamere afgewerkte vloer.

Geluiddempende ondervloeren

In appartementen of in woningen met onderburen is over het algemeen een geluiddempende ondervloer verplicht. Dit is om de geluidsoverlast te voorkomen. De geluidsdemping die deze ondervloeren bieden, vermindert onder andere het loopgeluid voor de onderburen en beperkt zo de geluidsoverlast tot een minimum. De geluidsreductie die deze ondervloeren hebben verminderen onder andere het loopgeluid voor de onderburen en minimaliseren zo geluidshinder. De dikte van de ondervloer speelt hierbij geen rol. Het is de samenstelling van de ondervloer die bepaald hoe geluidsisolerend de ondervloer is.

Ondervloeren 10db geluidsreductie

Bij vele VVE’s, staat er in het regelement dat bijvoorbeeld de ondervloer in het appartement je moet voldoen aan een 10dB geluiddempende ondervloer. Let hierbij wel op dat het een door TNO gekeurde ondervloer is. We hebben een speciale pagina met alle ondervloeren met 10dB geluidsreductie. 

Ondervloeren voor op houten vloeren

Houten vloeren worden vaak gelegd op een bestaande houten vloeren (dekvloeren). In dat geval is het belangrijk om een licht flexibele ondervloer te gebruiken. Dit voorkomt dat de nieuwe vloer geluid maakt als er op gelopen wordt en verkleint ook de kans op scheuren in de nieuwe vloer.

Bij het leggen van een nieuwe houten vloer op een bestaande betonvloer is het ook belangrijk om een flexibele ondervloer te gebruiken. Dit voorkomt dat de nieuwe vloer geluid maakt bij het belopen ervan en vermindert ook de kans op scheuren in de nieuwe vloer.

Ondervloer platen

Wellicht de meest bekende ondervloer zijn toch wel de ondervloer platen. De groene ondervloer platen, vaak 7 mm dik, zijn vaak onder laminaatvloeren te vinden en dat is niet zo gek. De ondervloer platen zijn eenvoudig om te leggen, is een goedkope ondervloer, heeft een egaliserende werking en is ook nog heel milieuvriendelijk.

Ondervloeren voor vloerverwarming

U heeft vloerverwarming in huis en gaat hier een laminaat of pvc vloer over plaatsen. Uiteraard wilt u niet dat de warmte wordt tegengehouden door de ondervloer! Gelukkig zijn er een aantal ondervloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming of vloerkoeling. Deze ondervloeren hebben een lage warmteweerstand en laten de warmte snel door, waardoor u optimaal gebruik kunt blijven maken van uw vloerverwarming bij uw laminaat of pvc vloer. Ondervloeren met een lage warmteweerstand zijn bijvoorbeeld de Redline of de orange line . Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende diktes. Zorg ervoor dat u de juiste ondervloer gebruikt voor uw vloerverwarming! Wij hebben een speciale pagina waar ondervloeren opstaan die geschikt zijn voor vloerverwarming. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over ondervloeren en vloerverwarming.

Ondervloer PVC

Voor pvc vloeren heeft u meerdere keuzes in ondervloeren. Heeft u een klik pvc vloer dan adviseren wij een ondervloer een hoge KPA of, met zo min mogelijk indruk gevoeligheid. Dit is om de klikverbinding niet te veel laten bewegen/ belasten. Voor plak pvc of dryback hebben wij een zelfklevende ondervloer. Met deze ondervloer kunt u makkelijk zonder te lijmen de pvc vloer/ stroken op de ondervloer plakken. Dit heeft als voordeel dat u gemakkelijk een deel van de vloer kunt vervangen zonder de ondervloer te beschadigen. Wij hebben ondervloeren in ons assortiment die geschikt is voor zowel click als dryback (plak) PVC vloeren! Zo bent u altijd verzekerd van het best mogelijke resultaat. Bekijk op deze pagina alle pvc ondervloeren.

Ondervloer Vinyl

Vinylvloeren worden steeds populairder. Dat komt omdat ze veel op laminaat lijken, maar veel goedkoper zijn. Wanneer u een vinylvloer wilt leggen, is het belangrijk dat u een ondervloer gebruikt met een goede dimensionale stabiliteit. Het uitzetten en krimpen van het vinyl moet door de ondervloer worden gecompenseerd. Wij hebben speciale ondervloeren voor. Aangezien vinyl minder stevig is dan pvc stroken is een ondervloer voor vinyl wel te adviseren, dit om schade en doortekening aan het vinyl te voorkomen.

Ongelijke ondervloer

Gaat u laminaat of pvc leggen op een vloer die niet helemaal vlak is? Gebruik dan een egaliserende ondervloer. Deze ondervloer met vlakmakende/ egaliserende werking vangt een groot gedeelte op. Deze ondervloeren zijn vaak wat dikker om ongelijkheden op te vangen. Is een dekvloer heel ongelijk dan adviseren wij om deze eerst te egaliseren met egalisatie mortel of egalisatie korrels voordat u hier pvc of laminaat op plaatst. Dit is om te voorkomen dat de vloer na verloop van tijd beschadigd of vervormd raakt. Meer informatie vindt u op de pagina over het egaliseren van ondervloeren.

Jumpax ondervloeren

Jumpax ondervloeren worden vaak gebruikt in situaties waar een instabiele dekvloer aanwezig is of voor een snelle installatie. Dit omdat de Jumpax ondervloeren oersterk, duurzaam en sneller te leggen zijn dan bijvoorbeeld egaliseren. Dit wordt vaak gebruikt in renovatie situaties waar de oude vloer snel vervangen moet worden. Wij hebben verschillende soorten Jumpax ondervloer in ons assortiment, elk met zijn eigen specifieke kenmerken. Op de Jumpax ondervloeren kan zowel een klik pvc vloer alswel een plak pvc vloer worden opgelegd.

Ondervloeren voor parket

Wanneer u parket wilt gaan leggen, is het belangrijk dat de ondervloer zeer vlak is. Een oneffen vloer kan ervoor zorgen dat de planken na verloop van tijd loskomen. Er zijn verschillende soorten ondervloeren voor parket. Zo zijn er speciale zelf nivellerende ondervloeren die u kunt gebruiken om een oneffen vloer te egaliseren. Deze ondervloeren hebben een egaliserende werking en zorgen ervoor dat uw parket op een volledig vlakke ondergrond wordt gelegd. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over egaliserende ondervloeren.

Groene ondervloer platen

10 db ondervloer platen

Vochtscherm of dampfolie onder de ondervloer?

Vaak zie je dat er een dampfolie onder de ondervloer wordt geplaatst. Dit heeft als voordeel dat vocht uit de bodem niet in de ruimte komt. Bij nieuwbouw wordt deze stap bijna altijd genomen. Is uw woning ouder en zit er geen dampfolie onder de vloer? Dan kunt u overwegen er zelf een te plaatsen.

Wanneer heeft u een vochtscherm nodig onder een ondervloer? Als u een ondervloer legt en deze heeft geen dampfolie dan kan een dampfolie of vochtscherm verstandig zijn. Heeft u een dekvloer die blijvend droog is? Dan is dampfolie niet nodig, maar heeft u een nieuwbouw huis of een ruimte op de begane grond? Dan is een dampfolie zeker aan te raden. Door het optrekkende vocht kan dit vocht namelijk op den duur uw laminaat of pvc vloer aantasten. Met een dampfolie of vochtscherm kunt u dit makkelijk voorkomen. dampremmende folie kunt u kopen met een breedte van 2 of 4 meter. 

Ondervloeren aanbieding

Op het internet of winkels zie je vele aanbiedingen op ondervloeren, zo ook bij Vloerenvisie. Maar wees er van bewust dat een goede ondervloer noodzakelijk is en zoals je hebt gelezen, zijn er vele soorten ondervloeren met elk hun eigen voor- en nadelen. Door de juiste ondervloer te kiezen kunt u ervoor zorgen dat uw laminaat of PVC vloer lang meegaat! Dan is een ondervloer aanbieding wellicht niet altijd de beste keuze.

Ondervloeren kopen bij Vloerenvisie

Uiteraard kunt u bij ons alle bovenstaande ondervloeren kopen. Wij hebben een zeer ruim assortiment aan verschillende soorten ondervloeren in onze online winkel. U kunt kiezen uit zelf nivellerende vloeren, groene ondervloeren en nog veel meer! Als u niet zeker weet welke ondervloer het beste is voor uw laminaat of pvc maak dan gebruik van onze keuze hulp.

Ondervloeren in veel soorten en maten

Het is belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen. Wat past uiteindelijke bij uw vloer? Dit heeft niet alleen te maken met comfort van uw vloer maar ook de levensduur. Heeft u hulp nodig met het uitzoeken van de juiste ondervloer? Klik dan HIER, wij helpen u stap voor stap naar de juiste ondervloer.

FAQ

Hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen over ondervloeren. Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

Welke soorten ondervloeren zijn er?

Er zijn verschillende soorten ondervloeren. De meest voorkomende zijn groene ondervloerplaten en rollen ondervloer met een dampfolie.

Wanneer heeft u een vochtscherm onder de ondervloer nodig?

Als u laminaat of PVC wilt leggen op een dekvloer die niet permanent droog is, kan het verstandig zijn om een vochtwerende folie onder de ondervloer te plaatsen. Zo voorkomt u dat vocht opstijgt en uw vloer beschadigt

Kan ik een oude groene ondervloerplaat gebruiken als ondervloer voor mijn nieuwe vloer?

Nee, dat is niet te adviseren aan gezien de eigenschappen na verloop van tijd afneemt. Wij adviseren u om altijd een nieuwe ondervloer te gebruiken

Heb ik een ondervloer nodig voor mijn laminaatvloer?

Ja, we raden altijd aan om een ondervloer te gebruiken bij laminaat. Laminaat is een zwevende vloer en heeft wat steun nodig om beschadiging te voorkomen

Is het nodig om een ondervloer te gebruiken bij PVC?

Nee, dat is niet altijd nodig maar het kan de levensduur van je vloer verlengen. Wij raden altijd aan om een goede afweging te maken of een ondervloer te gebruiken met PVC

Ik ga parket leggen, wat voor ondervloer heb ik nodig?

Voor parket raden wij aan om groene ondervloerplaten of rubber ondervloer te gebruiken. Dit zorgt voor een stabiele en vlakke ondergrond voor uw parket

Ik wil een vloerverwarmingssysteem installeren, welke ondervloer heb ik nodig?

Voor vloerverwarming raden wij aan een ondervloer met een lage R waarde te gebruiken. Dit zorgt voor een gelijkmatig verdeelde warmte over het gehele oppervlak

Service

Bij Vloerenvisie beschikken wij over alle ondervloeren die voor een laminaat of pvc vloer nodig zijn. Al uw online bestelde ondervloeren worden makkelijk bij u thuis afgeleverd.

Komt u er niet uit neem dan contact op met de klantenservice, wij helpen u graag.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €150
Merken
Dikte
  • Bekijk meer
Vorm