Menu
0
Zeer ruime voorraad
Klantenservice 7 dagen per week
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Geleverd tot aan de deur

Ondervloer voor PVC vloeren

10dB geluid
Klik PVC ondervloer
 

Klik PVC ondervloer

De gold-pack is perfect voor PVC click vloeren, dit komt door de extreem hoge de..
€71,45 €57,67
Stukprijs: €5,75 / m²
Sale -17%
CoPro Klik PVC ondervloer Ivory line
CoPro

Klik PVC ondervloer Ivory line

Ondervloer speciaal voor klik PVC vloeren
€44,95 €37,50
Stukprijs: €2,68 / m²
Sale -29%
Zelfklevende ondervloer voor dryback pvc
 

Zelfklevende ondervloer voor dryback pvc

€101,26 €71,72
Stukprijs: €11,03 / m²
Sale -19%
10 dB ondervloer platen
 

10 dB ondervloer platen

geluidsreducerende ondervloer platen 10 dB goed egaliserend vermogen makkelijk t..
€32,95 €26,82
Stukprijs: €5,76 / m²
Sale -29%
Unifloor Heat-Foil 1,2 mm ondervloer
Unifloor

Heat-Foil 1,2 mm ondervloer

Heat-Foil ondervloer 1,2 mm voor laminaat en pvc vloeren
€135,00 €95,63
Stukprijs: €6,38 / m²
Sale -29%
Unifloor Jumpax Classic egaliserende ondervloer
Unifloor

Jumpax Classic egaliserende ondervloer

€122,69 €86,90
Stukprijs: €30,18 / m²
Sale -32%
Unifloor Jumpax Basic egaliserende ondervloer 7 mm
Unifloor

Jumpax Basic egaliserende ondervloer 7 mm

€105,41 €71,86
Stukprijs: €24,95 / m²
Sale -29%
Unifloor Jumpax Strong egaliserende ondervloer
Unifloor

Jumpax Strong egaliserende ondervloer

€66,72 €47,26
Stukprijs: €65,64 / m²
Sale -29%
Unifloor Marathon Premium ondervloer 8 mm
Unifloor

Marathon Premium ondervloer 8 mm

€136,97 €97,02
Stukprijs: €21,93 / m²
Sale -25%
CoPro Ondervloer Plak PVC
CoPro

Ondervloer Plak PVC

Zelfklevende ondervloer om PVC op te installeren. Geluiddempende en ook geschikt..
€143,60 €107,60
Stukprijs: €13,45 / m²
Sale -9%
Unifloor Jumpax HD ondervloer 10 mm
Unifloor

Jumpax HD ondervloer 10 mm

Jumpax® HD is een egaliserend en contactgeluidreducerende ondervloer voor zwaar..
€129,58 €117,80
Stukprijs: €40,91 / m¹
Sale -14%
RedFloor 1.0 400 kPa + 10 dB PVC klik
 

RedFloor 1.0 400 kPa + 10 dB PVC klik

Ondervloer voor klik pvcContactgeluiddempendVochtwerendZeer dun..
€106,22 €91,53
Stukprijs: €6,11 / m²
RedFloor
 

RedFloor

Ondervloer voor klik pvcContactgeluiddempendVochtwerendZeer dun..
€0,00
CoPro PVC Ondervloer Zelfklevend
CoPro

PVC Ondervloer Zelfklevend

Zelfklevende ondervloer om PVC op te installeren. Geluiddempende en ook geschikt..
€0,00

Wanneer je een pvc vloer gaat leggen is een degelijke ondervloer nodig. Maar welke ondervloer past het beste in jouw situatie en aan welke eisen moet de ondervloer voldoen. De keuzes zijn zeer uiteen lopend. We vertellen je graag welke ondervloeren voor pvc vloeren er zijn en bespreken onder andere over welke ondervloer geschikt is voor welke situatie.

Is ondervloer nodig bij PVC?

PVC is een zeer sterk en stevig materiaal. Toch is het verstandig om onder de PVC vloer een ondervloer te plaatsen. Dit geeft de vloer meer stabiliteit en zorgt ervoor dat de vloer minder hard aanvoelt. Daarnaast kan een ondervloer zorgen voor een geluids- en warmte-isolatie. Er zijn verschillende soorten ondervloeren voor elke situatie. Welke ondervloer u uiteindelijk kiest hangt geheel vanaf de situatie en welke pvc vloer u heeft.

Wat voor ondergrond bij PVC vloer?

Pvc vloeren kunnen op vele ondergronden/ dekvloeren worden toegepast. De meest voorkomende ondergronden zijn o.a. Beton, Spaanplaat, Linoleum, plavuizen en Tegels. In principe kan een pvc vloer op iedere dekvloer worden toegepast, zolang de ondervloer maar wel aan bepaalde eisen voldoen om geschikt te zijn voor gebruik met een PVC-vloer. Zo moet de ondervloer bijvoorbeeld vormvast, vlak en geen last hebben van vocht.

Welke ondervloer moet er onder PVC vloer?

Dit is erg afhankelijk van welke pvc vloer u heeft. Heeft u een klik pvc vloer dan dient u een andere ondervloer te gebruiken dan wanneer u een plak pvc vloer heeft. Daarbij is het ook goed om te weten of er vloerverwarming is of, wanneer u in een appartement woont, of er een geluid reducerende ondervloer nodig is.

Wat voor ondervloer onder PVC klik vloeren?

Klik PVC vloeren worden steeds populairder. Dat komt omdat ze snel en gemakkelijk zelf te leggen zijn. U hoeft geen lijm of andere hulpmiddelen te gebruiken, u "klikt" immers de vloer in elkaar. Bovendien kan een klik pvc vloer vaak over een bestaande vloer heen worden gelegd. Voor een PVC klikvloer hebt u een ondervloer nodig met een lage indruk weerstand. De klikverbindingen van een pvc vloer zijn stevig echter, wanneer deze te veel veert kan op den duur schade ontstaan aan de klik verbinding.

Welke ondervloer onder plak pvc

Een plak pvc vloer (dryback) wordt normaal aan de dekvloer vast gelijmd. Voordat dit gebeurd dient de dekvloer volledig vlak te zijn, dit kan je doen door de dekvloer te egaliseren. Een snellere manier om dit te doen is gebruik te maken van een zelfklevende ondervloer. Deze ondervloeren zijn egaliserend en voorzien van een zelfklevende laag. Deze ondervloer voor plak pvc rol je dwars op de richting waarvan je de pvc vloer wilt leggen. Vervolgens haal je het schutfolie van de ondervloer en de pvc vloer plak je direct op de zelfklevende ondervloer. Het is een snelle manier van werken en lijm is overbodig.

Welke ondervloer pvc appartement

Als u een pvc vloer in een appartement gaat leggen is het belangrijk om te weten of er in dit appartementen een geluid reducerende ondervloer nodig is. In sommige gevallen is dit een eis van de vereniging van eigenaren (VvE). Dit is om eventueel loopgeluid naar de onderburen te voorkomen wat de woonsituatie ten goede komt. Dit betekent dat je hier rekening mee moet houden bij de keuze van je ondervloer.

Ondervloer pvc 10 dB

Er zijn verschillende soorten geluid isolerende ondervloeren. Hierbij is het wederom essentieel om te weten of hier een klik pvc of een plak pvc vloer wordt toegepast. Voor beide type pvc vloeren is een 10dB geluidemping ondervloer te verkrijgbaar. Het voordeel van deze ondervloerenappartementen

Ondervloer pvc met vloerverwarming

U kunt ondervloeren ook gebruiken met vloerverwarming. Niet iedere ondervloer is geschikt i.c.m. vloerverwarming. Het is belangrijk om vooraf na te gaan of de door u gekozen ondervloer hiervoor geschikt is. Bij sommige soorten ondervloeren zijn de warmtegeleidende eigenschappen verminderd, waardoor de vloer minder gelijkmatig kan opwarmen.

Welke ondervloer PVC vloer op beton?

Bij het leggen van een PVC vloer op een betonnen ondergrond is het belangrijk om vooraf de ongelijkheid/ glooiing en het vocht wat in de betonvloer kan zitten te meten. De ongelijkheid van de dekvloer kan worden gemeten met behulp van een waterpas. Het optrekkend vocht kan worden gemeten met behulp van een hydrometer. Nadat je deze waardes hebt gemeten dan kan je de keuze maken wat hier de geschikte ondervloer is, is hier een egaliserende ondervloer nodig is of dat een dampfolie nodig is.

Hoe egaal moet vloer zijn voor PVC?

Wanneer je een nieuwe PVC vloer gaat instaleren, dienen oneffenheden zover mogelijk voorkomen te worden. Bulten en 'klodders' dienen zover mogelijk te dienen worden afgevlakt. De basisvloer moet zo minmogelijk kleine oneffenheden bevatten. Meestal als deze minder dan 3 mm is op 2 meter lengte, is het niet nodig om een egaliserende ondervloer te gebruiken. Bij een grotere oneffenheid kunt u kiezen voor een zelfklevende ondervloer bij plak pvc vloeren of egaliserende ondervloeren voor klik pvc vloeren. Deze ondervloer zorgt ervoor dat deze egaliserend werken. Als de vloer erg oneffen is, dan kan er gebruikt egalisatiekorrels of voor het uitvlakken met een zelf nivellerend middel zoals egaline.

Hoe dik is een ondervloer voor PVC?

De dikte van een ondervloer is erg afhankelijk van de toepassing. Bij het egaliseren van de vloer heeft u bijvoorbeeld een dikkere ondervloer nodig dan wanneer u deze alleen gebruikt voor geluidsreductie. Houd bij het kiezen van de dikte van uw PVC ondervloer rekening met eventuele oneffenheden in de onderliggende dekvloer en of u al dan niet geluidsreductie wilt. Als uw dekvloer voldoende vlak is dan zal bijvoorbeeld een ondervloer voor klik pvc slecht 1 á 2 mm zijn.

Kan een PVC vloer op een houten ondergrond?

Dit is zeker mogelijk. Wel dient er op worden gelet dat de houten ondergrond voldoende drukvast is. Het door veren van de houten ondergrond kan een nadelig effect hebben op de pvc vloer. Het is daarom raadzaam om de houten ondergrond goed te controleren dat deze goed vast zit. Zo voorkomt u dat de vloer gaat doorhangen. Een vlakke ondergrond met een goede ondervloer zorgt voor een mooi resultaat

FAQ

Heb je een ondervloer nodig bij een PVC vloer?

Een ondervloer is niet altijd nodig bij een PVC-vloer. Het hangt af van het type PVC-vloer, de toepassing en de staat van de onderliggende dekvloer.

Wat is de beste ondervloer voor PVC?

Wat de beste ondervloer voor PVC is, hangt af van uw individuele situatie. Er zijn verschillende soorten ondervloeren, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Wat kost ondervloer voor pvc

De kosten van een ondervloer voor PVC kunnen sterk variëren. Het hangt af van het type ondervloer en de grootte van het te bedekken oppervlak.

Hoe dik moet een geluiddempende ondervloer zijn?

De dikte van de ondervloer zegt niet altijd dat deze ook betere geluiddempende werking heeft. Kijk daarom altijd op het label wat de geluidsreductie is. Een dikkere ondervloer betekent niet noodzakelijk dat het geluid beter geabsorbeerd zal worden.

Kan ik een pvc-vloer over tegels leggen?

U kunt een PVC vloer over tegels leggen, maar het is belangrijk om eerst de staat van het onderliggende oppervlak te controleren. Als de tegels loszitten of gebarsten zijn, moeten deze vervangen worden of worden dichtgezet voor u de nieuwe vloer legt.

Hoe leg je een ondervloer voor pvc?

Het leggen van een ondervloer voor PVC is meestal vrij eenvoudig. Volg altijd de instructies van de fabrikant. In het algemeen begint u met het leggen van een isolatielaag indien nodig. Daarna rolt u de ondervloer uit en plakt of kleeft u die op de onderliggende ondergrond. Tot slot legt u de pvc-vloer bovenop de ondervloer.

Welke ondervloer pvc appartement?

Er zijn verschillende soorten ondervloeren voor PVC, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Als u op zoek bent naar een geluidsabsorberende ondervloer voor een appartement, kunt u het beste kiezen voor een ondervloer met een 10dB keurmerk.

Pvc met ondervloer eraan vast

Sommige soorten PVC vloeren hebben een aangehechte onderlaag. Dit bespaart u de stap van het leggen van een extra laag. Het nadeel is dat u niet kunt kiezen voor een ander type ondervloer als u dat zou willen.

PVC-vloeren worden steeds populairder. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en dessins. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat een PVC vloer niet altijd geschikt is voor elke situatie. In sommige gevallen is een ondervloer nodig om ervoor te zorgen dat de vloer goed wordt gelegd en vele jaren meegaat. Mocht u er niet uitkomen neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag welke ondervloer voor u het meeste geschikt is of gebruik onze pvc vloeren ondervloer keuzehulp.

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €150
Merken
Dikte
  • Bekijk meer
Vorm