Menu
0
Zeer ruime voorraad
Klantenservice 7 dagen per week
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Geleverd tot aan de deur

Egaliserend ondervloeren voor laminaat

Sale -29%
Groene ondervloer platen
 

Groene ondervloer platen

Ondervloer platen voor laminaat, parket en tapijt. 4 mm, 5 mm, 7 mm of 10 mm dik..
€37,99 €26,88
Stukprijs: €2,24 / m²
Sale -17%
Unifloor Egalisatie korrels
Unifloor

Egalisatie korrels

Egaliseert grote ongelijkheden. Ook leidingen e.d.
€49,84 €41,25
Sale -18%
Unifloor Warmte isolerende ondervloer
Unifloor

Warmte isolerende ondervloer

€167,75 €137,25
Stukprijs: €5,49 / m²
Sale -22%
Unifloor Egaliserende en isolerende ondervloer
Unifloor

Egaliserende en isolerende ondervloer

€98,33 €76,49
Stukprijs: €9,42 / m²
Sale -17%
Comfort Super ondervloer
 

Comfort Super ondervloer

ondervloer voor laminaat
€26,95 €22,28
Stukprijs: €2,32 / m²
Sale -29%
Unifloor Jumpax Classic egaliserende ondervloer
Unifloor

Jumpax Classic egaliserende ondervloer

€122,69 €86,90
Stukprijs: €30,18 / m²
Sale -19%
10 dB ondervloer platen
 

10 dB ondervloer platen

geluidsreducerende ondervloer platen 10 dB goed egaliserend vermogen makkelijk t..
€32,95 €26,82
Stukprijs: €5,76 / m²
Sale -36%
Hardboardplaat
 

Hardboardplaat

Snel uitvlakken van vloeren
Gemaakt van hoogwaardig, duurzaam materiaal
Makkel..
€7,74 €4,99
Stukprijs: €6,75 / m¹
Sale -29%
Unifloor Marathon Dual ondervloer voor klik PVC
Unifloor

Marathon Dual ondervloer voor klik PVC

Marathon Dual ondervloer voor klik PVC op een ongelijke ondervloer..
€129,98 €92,07
Stukprijs: €17,34 / m²
Sale -29%
Unifloor Jumpax Strong egaliserende ondervloer
Unifloor

Jumpax Strong egaliserende ondervloer

€66,72 €47,26
Stukprijs: €65,64 / m²
Sale -9%
Unifloor Jumpax HD ondervloer 10 mm
Unifloor

Jumpax HD ondervloer 10 mm

Jumpax® HD is een egaliserend en contactgeluidreducerende ondervloer voor zwaar..
€129,58 €117,80
Stukprijs: €40,91 / m¹
Sale -11%
Unifloor Redu-panel
Unifloor

Redu-panel

Voor renovatie bij houtskeletbouwEgaliserendContactgeluidreducerendIsolerend..
€72,95 €64,66
Stukprijs: €44,91 / m²

Egaliserende ondervloer

Egaliserende ondervloer voor laminaat zorgt ervoor dat oneffenheden in de dekvloer worden geëgaliseerd. Het belangrijkste doel van de egaliserende ondervloer is dat er een vlakke ondergrond ontstaat om laminaat op te leggen. Een oneffen ondergrond kan het laminaat doen "kraken" en ook het leggen moeilijk maken. Door de ondervloer te egaliseren, creëert je een stabiele en vlakke ondergrond waarop u het laminaat kunt leggen.

Laminaat leggen op een ongelijke ondervloer

Laminaat leggen op een ongelijke ondervloer kan moeilijk zijn, dus is het egaliseren/ vlak maken van de dekvloer is belangrijk. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden voor. U kunt een egaline gebruiken om de vloer te egaliseren. Dit is een soort van cementvloer die in vloeibare vorm is en die u op de vloer giet en die zich zal verspreiden en eventuele lage plekken zal opvullen. Echter is dit een behoorlijke klus en kan bijvoorbeeld niet op houten dekvloeren. Vaak hierna moet er toch nog een ondervloer worden gebruikt om een laag tussen het cement en het laminaat te krijgen.

Wat is het doel van het egaliseren van een ondervloer?

Het doel van het egaliseren van een ondervloer is een gelijkmatig oppervlak te creëren om het laminaat op te leggen. Als de ondervloer ongelijk is, kan dat ertoe leiden dat het laminaat gaat kraken, scheuren of breekt. Door de ondervloer te egaliseren, creëert u een stabiele en vlakke ondergrond waarop u het laminaat kunt leggen.

Hoe egaliseert u een ondervloer?

Er zijn een paar manieren om een ondervloer te egaliseren:

Gebruik een zelf nivellerend middel

Dit is een soort cement dat in vloeibare vorm is. U giet het op de vloer en het zal zich verspreiden en eventuele lage plekken opvullen. nadeel hiervan is dat de ingrijpende klus is en vaak toch nog een laminaat ondervloer tussen moet.

Gebruik stevige ondervloer platen

Deze egaliserende ondervloer platen kunnen redelijke oneffenheden overbruggen en zo de vloer vlak maken. De platen zijn gemakkelijk te leggen en vereisen niet veel werk. Ze zijn echter alleen geschikt voor kleinere oneffenheden in de dekvloer.

Egalisatie korrels

Wanneer een dekvloer behoorlijk ongelijk is met grote glooiingen zijn egalisatie korrels een goede optie. Dit is een snelle manier om grotere oneffenheden uit de dekvloer te krijgen. Je kan met de egalisatiekorrels snel een egale vloer krijgen zonder al te veel werk te hoeven verrichten.

laminaat leggen op ongelijke houten vloer

Houten dekvloeren zijn vaak gemaakt van latten. Vaak staat de ene lat hol en de andere bol. Dit komt door de jaarringen in het hout. Deze oneffenheden zijn vaak goed te egaliseren met groene ondervloerplaten. Deze zijn te verkrijgen in diverse diktes en afhankelijk van de grote van de oneffenheden kan hier de dikte van de ondervloerplaten worden aangepast.

De gevaren van het niet egaliseren van uw ondervloer

Als u ervoor kiest uw ondervloer niet te egaliseren, loopt u het risico dat uw laminaatvloer scheurt en beschadigd raakt. Dat is niet alleen een kostbare reparatie, maar ook vervalt uw garantie. Bovendien kan een oneffen ondergrond het leggen bemoeilijken. Om deze reden is het goed om te kijken of de dekvloer voldoende vlak is voor het leggen van laminaat.

Tips voor het egaliseren van een vloer

Zorg ervoor dat u het juiste gereedschap voor de klus gebruikt. Een waterpas is hierbij onmisbaar. Dit is niet alleen om te kijken of de vloer waterpas ligt maar ook om zeker te zijn dat er geen glooiingen meer zijn. Begin in het midden van de kamer en werk naar buiten toe. Dit zal ervoor zorgen dat eventuele ongelijkheden gelijkmatig verdeeld zijn. Controleer de vloer regelmatig terwijl u egaliseert, om er zeker van te zijn dat hij vlak blijft.

Zeer ongelijke ondervloer

Zeer ongelijke ondervloer beton

Als de betonnen dekvloer erg ongelijk is, kunt u het beste een zelf nivellerend middel gebruiken zoals egaline. Dit is een speciaal mengsel dat zeer ongelijke vloeren kan vlak maken. De egaline wordt hard waarna u een stevige vlakke basisvloer heeft om laminaat op te leggen. Zorg ervoor dat u de gebruiksaanwijzing goed volgt wanneer u dit product gebruikt.

Zeer ongelijke ondervloer hout

Als de houten vloer erg ongelijk is, kunt u het beste egalisatie korrels gebruiken. Dat korrels die u op de vloer doet en uitsmeert. De egalisatie korrels zorgen voor een stabiele ondergrond. Hierop kan u vervolgens ondervloer platen leggen die dan voldoende vlak liggen om laminaat op te leggen.

Conclusie

Uw ondervloer egaliseren is een belangrijke stap om te zorgen voor een gladde en stabiele ondergrond voor uw laminaatvloer. Door de tijd te nemen om uw ondervloer te egaliseren, kunt u kostbare reparaties en schade aan uw vloer voorkomen.

Veel gestelde vragen

Hoe egaliseer ik mijn zeer ongelijke ondervloer voor laminaat?

De beste manier om uw ondervloer voor laminaat te egaliseren is door een zelf nivellerende samenstelling te gebruiken. Daarmee krijgt u een stabiele en vlakke ondergrond waarop u uw laminaat kunt leggen. U kunt ook egalisatiekorrels gebruiken, die over de vloer gestrooid kunnen worden en voor een stabiele ondergrond zorgen.

Wat is de beste manier om een oneffen vloer te egaliseren?

Wanneer de oneffenheden niet te groot zijn, kunnen ondervloerplaten voor laminaat afdoende zijn. De beste manier om een oneffen vloer te egaliseren is het gebruik van een zelf nivellerend middel of egalisatiekorrels. Deze producten zullen u een stabiele en effen ondergrond geven waarop u uw laminaat kunt leggen.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn vloer vlak is voordat ik laminaat ga leggen?

De beste manier om te controleren of uw vloer waterpas is, is met een waterpas. Zet de waterpas op verschillende plaatsen op de vloer en controleer of hij waterpas staat. U moet ook controleren of er geen golvingen in de vloer zijn. Als u merkt dat de vloer niet waterpas ligt, kunt u een zelf nivellerend middel of egalisatiekorrels gebruiken om de vloer te egaliseren.

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €150
Merken
Dikte
  • Bekijk meer
Vorm