Menu
0
Zeer ruime voorraad
Klantenservice 7 dagen per week
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Geleverd tot aan de deur

Ondervloer voor laminaat met vloerverwarming

10dB geluid
Klik PVC ondervloer
 

Klik PVC ondervloer

De gold-pack is perfect voor PVC click vloeren, dit komt door de extreem hoge de..
€71,45 €57,67
Stukprijs: €5,75 / m²
Sale -29%
Unifloor Heat-Foil 1,2 mm ondervloer
Unifloor

Heat-Foil 1,2 mm ondervloer

Heat-Foil ondervloer 1,2 mm voor laminaat en pvc vloeren
€135,00 €95,63
Stukprijs: €6,38 / m²
Sale -3%
CoPro Red line ondervloer vloerverwarming
CoPro

Red line ondervloer vloerverwarming

Geschikt voor laminaat, parket en PVC. vloerverwarming en vloerkoeling. 10dB gel..
€116,24 €112,50
Stukprijs: €7,50 / m²
Sale -19%
CoPro Orange Line ondervloer vloerverwarming
CoPro

Orange Line ondervloer vloerverwarming

vloerverwarmingsgeschikt ingebouwd vochtscherm 2 mm dik 15 vierkante meter..
€27,75 €22,50
Stukprijs: €1,50 / m²
Sale -29%
Unifloor Blue Floor 10 dB ondervloer voor laminaat
Unifloor

Blue Floor 10 dB ondervloer voor laminaat

€145,80 €103,28
Stukprijs: €6,89 / m²
Sale -29%
10 dB ondervloer voor laminaat
 

10 dB ondervloer voor laminaat

€107,64 €76,25
Stukprijs: €5,08 / m²
Sale -29%
Alufoam 2 mm + 20 cm overlap
 

Alufoam 2 mm + 20 cm overlap

€28,44 €20,15
Stukprijs: €1,34 / m²
Sale -9%
Unifloor Jumpax HD ondervloer 10 mm
Unifloor

Jumpax HD ondervloer 10 mm

Jumpax® HD is een egaliserend en contactgeluidreducerende ondervloer voor zwaar..
€129,58 €117,80
Stukprijs: €40,91 / m¹

Ondervloer voor laminaat met vloerverwarming

Als het op ondervloer aankomt, denken veel mensen dat de keuze voor de ondervloer niet heel belangrijk is. In werkelijkheid kunnen deze grote verschillen maken, zeker wanneer er ook vloerverwarming wordt gebruikt. Wanneer er vloerverwarming wordt gebruikt in combinatie met een laminaatvloer zijn er een paar dingen waarmee u beslist rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden is de warmteweerstand van de ondervloer dat u zult gebruiken.

Vloerverwarming onder laminaat leggen

Vloerverwarming onder laminaat geeft een egale warmte afgifte aan de ruimte waar deze is geïnstalleerd. Daarbij geeft het ook een zeer fijn gevoel aan uw voeten als u over de vloer loopt. Met vloerverwarming kunt u vaarwel zeggen tegen koude voeten. Vloerverwarming is ook heel efficiënt, want de ruimte wordt gelijkmatig verwarmd, zo heeft u niet dat op sommige punten de kamer kouder is dan op ander punten.

Welke ondervloer laminaat vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten ondervloer die gebruikt kunnen worden voor laminaatvloeren met vloerverwarming. Het belangrijkste is dat u een ondervloer kiest met een lage warmteweerstand. Op die manier gaat de warmte van de vloer niet verloren via de ondervloer, maar blijft het in de kamer. De warmteweerstand wordt uitgedrukt in een zogenaamde R-waarde. Hoe lager de R-waarde, hoe gemakkelijker warmte door de ondervloer en het laminaat heen komt.

Beste ondervloer laminaat vloerverwarming

De beste ondervloer voor laminaat met vloerverwarming hangt af van de situatie. Echter is een ondervloer met een lage warmteweerstand belangrijk. Op die manier gaat de warmte van de vloer niet verloren naar de dekvloer maar trekt de warmte makkelijk door de laminaatvloer heen. Er zijn vele soorten ondervloeren voor laminaat met vloerverwarming, zo dient er ook te worden gekeken of de dekvloer vlak is of dat deze moet worden uitgevlakt. Hiervoor zijn speciale egaliserende ondervloeren in combinatie met vloerverwarming.

Ondervloer laminaat vloerverwarming appartement

Als u in een appartement woont, zijn er een paar dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een ondervloer voor laminaat met vloerverwarming. Uiteraard is het hier ook weer belangrijk dat de ondervloer een lage warmteweerstand heeft, zodat de warmte van de vloer niet verloren gaat aan de dekvloer, maar waarschijnlijk is hier geluidreductie of een 10dB certificaat van toepassing.

10 dB ondervloer voor vloerverwarmingen laminaat

Een ondervloer van 10 dB is belangrijk als u het contactgeluid in het appartement wilt verminderen. Maar hoe dit te combineren met vloerverwarming? Gelukkig zijn er speciale ondervloeren voor vloerverwarming met geïntegreerde geluiddemping.

Ondervloer laminaat vloerverwarming en koeling

Vloerverwarming en -koeling is de ideale combinatie voor een comfortabel binnenklimaat. Met vloerverwarming kunt u in de wintermaanden een behaaglijke warmte creëren, en met vloerkoeling kunt u in de zomer genieten van een koele vloer. Wanneer u een laminaatvloer gaat combineren met vloerverwarming en vloerkoeling is het belangrijk dat u een ondervloer neemt die ook geschikt is voor vloerkoeling. Deze heeft vaak een speciale laag die condensvorming tegen gaat of zorgt dat het condens vocht niet in het laminaat trekt.

Laminaat vloerverwarming zonder ondervloer

Een ondervloer voor laminaat met vloerverwarming is in theorie niet nodig. Als de dekvloer al vlak en waterpas is, zou u het laminaat er direct op leggen. Het is echter niet aan te raden aangezien dat wanneer er onverhoopt tocht gruis op de dekvloer ligt dit een krakend of knisperend geluid kan ontstaan.

Maximale weerstand ondervloer vloerverwarming

De maximale weerstand van een ondervloer met laminaat is niet wettelijk vast gelegd. Echter is hier wel een advies waarde. Geadviseerd wordt om niet een ondervloer toe te passen wanneer de weerstand hoger is dan 0,15 K/W m². Als de weerstand hoger is, kan de warmte van de vloerverwarming niet goed het laminaat kunnen bereiken en zal de vloer niet goed opwarmen.

Maximale weerstand ondervloer vloerverwarming i.c.m. vloerkoeling

Heeft u ook vloerkoeling dan wordt geadviseerd om een lagere weerstand aan te houden. Het advies hier is een weerstand van 0,10 K/W m².

FAQ

Waarom een speciale ondervloer voor laminaat met vloerverwarming?

De reden om een speciale ondervloer voor laminaat met vloerverwarming te gebruiken is, op die manier gaat de warmte van de vloer niet verloren aan de dekvloer, maar trekt de warmte gemakkelijk door de laminaatvloer.

Is elke ondervloer laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Nee, niet elk ondervloer-laminaat is geschikt voor vloerverwarming. De ondervloer moet natuurlijk stevig zijn en oneffenheden in de dekvloer egaliseren, maar ook mag de warmteweerstand niet te hoog zijn

Ondervloer laminaat vloerverwarming welke kant boven

Er zijn verschillende soorten ondervloeren voor laminaat met vloerverwarming. Sommige hebben een speciale laag die naar boven moet worden gelegd, terwijl het bij andere niet uitmaakt welke kant naar boven ligt. Lees daarom voor het leggen van de ondervloer de gebruiksaanwijzing.

Wat is de maximale weerstand van een ondervloer van laminaat met vloerverwarming?

De maximum weerstand van een ondervloer met laminaat is niet wettelijk bepaald. Er is hier echter wel een advieswaarde. Er wordt geadviseerd geen ondervloer te gebruiken als de weerstand hoger is dan 0,15 K/W m². Als de weerstand hoger is, kan de warmte van de vloerverwarming het laminaat niet goed bereiken en zal de vloer niet goed opwarmen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €150
Merken
Dikte
Vorm