Menu
0
Zeer ruime voorraad
Klantenservice 7 dagen per week
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Geleverd tot aan de deur

PVC vloer schoonmaken

PVC vloer schoonmaken

Een PVC vloer schoonmaken heeft een andere werkwijze dan bijvoorbeeld laminaat of plavuizen. PVC vloeren zijn uitgerust met een beschermende laag van PU. Met deze laag voorkom je beschadigingen aan de print van de vloer. Wanneer je verkeerde schoonmaakmiddel gebruik kan dit de PVC vloer aantasten. Om dit te voor komen is het beter om een speciale PVC reiniger te gebruiken. We zullen je hier de beste tips & tricks geven over hoe je het beste een PVC vloer schoonmaak zonder zonder dat er strepen achter blijven.

staffelkorting
James James PVC en laminaat reiniger
James

James PVC en laminaat reiniger

James Vloerreiniger Schoon & Snel Droog voor dagelijks gebruik. Is een fris geur..
€13,50 €12,50
Sale -19%
James James Basisreiniger
James

James Basisreiniger

Verwijdert echt al het vuil van uw vloer, brengt de vloer terug naar de basis. V..
€15,50 €12,50
Sale -11%
James Vloerreiniger Beschermt & Herstelt
James

Vloerreiniger Beschermt & Herstelt

Een herstellende reiniger voor als een polish niet kan of gewenstis. Herstelt op..
€13,50 €11,95
James PVC beschermlaag zijde mat
James

PVC beschermlaag zijde mat

Voor het aanbrengen van een zijdematte beschermlaag op uw PVC vloer..
€15,95
James PVC beschermlaag extra mat
James

PVC beschermlaag extra mat

Voor het aanbrengen van een extra matte beschermlaag op uw PVC vloer. Maakt kras..
€19,95
Sale -10%
James Vlekverwijderaar Voor PVC en Laminaat
James

Vlekverwijderaar Voor PVC en Laminaat

Voor het verwijderen van Schoenstrepen, Viltstift, Cosmetica, Verf, Lijmen..
€15,50 €13,95
CoPro PVC reiniger Co-pro pvc en vinylreiniger mat
CoPro

PVC reiniger Co-pro pvc en vinylreiniger mat

• Maak uw vloer eenvoudig schoon
• Houdt uw vloer mat
• Eenvoudig in geb..
€9,95
Sale -10%
Quick Step Quick Step Spray Kit
Quick Step

Quick Step Spray Kit

De Cleankit is speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van uw laminaat, PVC- of..
€49,99 €44,99
James Starterset voor vlekken op PVC en Laminaat
James

Starterset voor vlekken op PVC en Laminaat

De Starterset is een Eerste Hulp Bij Vlekongelukken voor onderhoud van Laminaat,..
€27,95
Sale -10%
James Stickerverwijderaar voor PVC en Laminaatvloeren
James

Stickerverwijderaar voor PVC en Laminaatvloeren

Voor het verwijderen stickers en lijmresten
€15,50 €13,95
James Badstof Handdoekje
James

Badstof Handdoekje

Badstof handdoekje voor het verwijderen van vlekken i.c.m. reinigingsmiddel. Rei..
€0,99
Bulk korting
CoPro Intensieve PVC Reiniger
CoPro

Intensieve PVC Reiniger

Reinigt uw pvc vloer intensief. Verwijdert oude opgebouwde lagen..
€10,95
Bulk korting
CoPro Co-pro PVC vloerpolish
CoPro

Co-pro PVC vloerpolish

Deze Co-pro pvc vloerpolish beschermt de vloer, geeft een matte uitstraling en e..
€29,95
Quick Step Quick-Step microvezeldoek
Quick Step

Quick-Step microvezeldoek

Losse microvezeldoek voor de Quick Step Cleankit onderhoudsset..
€12,49
Quick Step Quickstep Cleaner
Quick Step

Quickstep Cleaner

Quickstep PVC & Laminaat Reiniger biedt eenvoudig onderhoud en bescherming voor ..
€13,95
Fris Fris PVC- en vinylreiniger
Fris

Fris PVC- en vinylreiniger

Fris PVC|Vinyl reiniger reinigt uw pvc vloer eenvoudig en is geschikt voor regel..
€6,95
Lecol Lecol PVC Cleaner OH-59
Lecol

Lecol PVC Cleaner OH-59

Voor de 'dagelijkse' reiniging van uw PVC- of vinylvloer.
€7,95
Lecol Lecol PVC Remover OH-55
Lecol

Lecol PVC Remover OH-55

Lecol PVC Remover OH55 intensieve reiniging voor PVC- en Vinyl vloeren. Met zijn..
€14,95
Lecol Lecol PVC Polish OH-51
Lecol

Lecol PVC Polish OH-51

Deze polish laat een sterk elastische filmlaag achter op uw vloer. Het is vuil, ..
€26,95
Lecol Lecol Remover OH-45
Lecol

Lecol Remover OH-45

Lecol OH45 is de perfecte oplossing voor het grondig reinigen van PVC- en Vinylv..
€14,95
Toon 1 - 20 van 22

Waarmee reinig je een PVC vloer?

Er zijn vele middelen op de markt om je PVC vloer te reinigen en te onderhouden. Sommige mensen reinigen een PVC vloer met bijvoorbeeld schoonmaakazijn, groene zeep, ammoniak of zelf afwasmiddel. Dit zijn agressieve reinigers die je PVC vloer onherstelbaar kunnen beschadigen. Niet doen dus! Een veel voorkomend middel dat ook gebruikt wordt is allesreiniger. Het zou mooi zijn om één middel te hebben dat alles reinigt. Helaas is allesreiniger ook niet geschikt voor het reinigen en onderhouden van je PVC vloer. In eerste instantie ziet je PVC vloer er best aardig uit op wat strepen na. Het zal ook frisse geur geven en fris ogen. Echter laat allesreiniger op de langer termijn een residu achter. Dit is een dun laagje dat juist vuil aantrekt. Door de vettigheid van dit laagje moet je je vloer vaker reinigingen. Maar welk middel is dan wel goed om je PVC vloer mee te reinigen? Dit hangt af van de situatie en wat er in de loop van de tijd met de vloer is gebeurd. Wij zullen je meenemen in de veel voorkomende situaties en welk schoonmaakmiddel of onderhoudsmiddel hier geschikt voor is.

PVC vloer reinigen

Een PVC vloer is zeer onderhoudsvriendelijk en makkelijk te reinigen zolang je de basis regels in acht houd. Wij horen veel verschillende verhalen hoe men een PVC vloer schoonmaakt. Een veel gehoorde klacht is dat de vloer erg glad is of er doffe vlekken op de vloer komen. Als wij dan vragen met welk schoonmaakmiddel er wordt gereinigd krijen wij de meest uiteenlopende producten te horen.

Een nieuwe PVC vloer eerste keer schoonmaken

Je nieuwe PVC vloer is net gelegd en ziet er prachtig uit en dat wil je ook zo houden. Echter zijn er door fabricage en door het leggen wat afdrukken ontstaan, zoals vinger -en handafdrukken. Voor de eerste reiniging adviseren wij de vloer te reinigen met de James basisreiniger. Deze reiniger verwijdert moeiteloos vingerafdrukken en kleine vlekken. Als je dit gedaan hebt kan je, indien gewenst, een extra beschermlaag aanbrengen op de vloer. Dankzij deze beschermlaag komen eventuele krasjes in de aangebrachte beschermlaag en niet op de PVC vloer zelf. En mochten er na verloop van tijd in de aangebrachte beschermlaag veel krasjes zitten, dan kan je deze weer makkelijk verwijderen met James basisreiniger en kan je de beschermlaag van James mat of extra mat er weer makkelijk op aanbrengen. Zo kan je eindeloos doorgaan met het onderhouden van je PVC vloer, waardoor je PVC vloer zo goed als nieuw blijft.

Sterk vervuilde PVC vloer reinigen

In de loop der tijd ontstaat er op de PVC vloer vervuiling. Deze vervuiling ontstaat door verschillende omstandigheden. Vervuiling kan ontstaan door het vuil dat naar binnen wordt gelopen, maar ook door verkeerd dweilen kan vuil zich opstapelen op de PVC vloer. Een ander veel voorkomende oorzaak is de vloer reinigen met het verkeerde schoonmaakmiddel. Er zijn diverse soorten schoonmaakmiddelen met een beschermende werking. Deze schoonmaakmiddelen, zoals zeep of allesreiniger, hebben de eigenschap om een "laagje" achter te laten op de PVC vloer. Mensen en huisdieren verliezen huidschilfers en haren die vettig zijn en vast blijven plakken aan "het laagje" op vloer, nadat deze is schoongemaakt met een bovengenoemd schoonmaakmiddel. Het verwijderen van deze "laag" kan een lastige en intensieve klus zijn. Om deze "laag" eenvoudig te verwijderen kun je het beste gebruikt maken van James basisreiniger. Deze geconcentreerde basisreiniger is eenvoudig in gebruik en te verdunnen met water. Na het gebruik van deze basisreiniger is/ zijn al het vuil, de vetten en waxlagen verwijderd van de PVC vloer. De vloer is terug gebracht naar de basis! Zijn er na de basisreiniging nog krassen of beschadigingen op de PVC vloer, dan zijn er andere manieren om deze problemen aan te pakken. Meer informatie hierover? Lees verder onder het kopje, krassen in de PVC vloer.

Benodigdheden schoonmaak PVC vloer

Voor het schoonmaken van je PVC vloer heb je minimaal het volgende nodig. Een stofzuiger, een dweil, een emmer met schoonwater en schoonmaakmiddel speciaal bestemd voor een PVC vloer. Wanneer het grote oppervlakten betreft, zoals bedrijven instellingen of scholen kan het gebruik van een schrobzuigmachine erg fijn en snel werken. Het gebruik van een stoomreiniger is ook een goede optie. Let wel op, want niet iedere fabrikant keurt het reinigen met een stoomreiniger goed. Controleer altijd bij de fabrikant of dit mogelijk is.

PVC vloer grondig reinigen

Wil je je PVC vloer grondig reinigen, omdat hij sterk vervuild is? De vloer weer helemaal schoon krijgen kan een aardig karwei worden. Wat heeft plaatsgevonden is dat vervuiling zich op de PVC vloer heeft gehecht. De oorzaak zou een verkeerd schoonmaakmiddel kunnen zijn. Een verkeerd schoonmaakmiddel kan ervoor zorgen dat er een "wax" laagje ontstaat boven op je vuil. Het verwijderen van dit laagje hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Om hardnekkig vuil van je PVC vloer te verwijderen en je PVC vloer grondig te reinigen ga je als volgt te werk. Leng een emmer water van circa 8 liter aan met James basisreiniger. Breng deze aan op de vloer en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. Schrob de PVC vloer licht met een zachte of harde schrobborstel. Het losgeweekte vuil kan je nu eenvoudig opnemen met een dweil. Blijft er toch nog wat vuil achter? Herhaal bovenstaande stappen en verhoog, indien noodzakelijk, de concentratie van de James basisreiniger. Hierna is je PVC vloer weer helemaal schoon en kan je je PVC vloer eenvoudig onderhouden met een PVC reiniger voor dagelijks onderhoud. Indien nodig kun je ook een beschermlaag toepassen op je PVC vloer. Is de PVC vloer krasvrij? Reinig je vloer met James vloerreiniger Schoon & Snel Droog of PVC reiniger van co-pro. Heb je kleine krassen, gebruik dan PVC reiniger van James vloerreiniger Bescherm en Herstel of voor de wat diepere krassen James vloerreiniger PVC mat of extra matte beschermlaag.

Extra beschermlaag op je PVC vloer

Is de PVC vloer grondig gereinigd? Kies er dan voor om direct een extra beschermlaag aan te brengen. Door het aanbrengen van een extra beschermlaag voorkom je dat er krassen in de toplaag van de vloer komen. De krassen komen in de extra beschermlaag die je zelf heb aangebracht en niet in de PVC vloer zelf. De beschermlaag die je zelf extra aanbrengt is ook weer makkelijk te verwijderen met de James basisreiniger. Hierna kun je wederom je beschermlaag aanbrengen. Dit kan je eindeloos blijven herhalen. Op deze manier blijft je vloer altijd zo goed als nieuw.

Krassen op de PVC vloer

Zijn er krassen in de PVC vloer ontstaan door bijvoorbeeld, het verschuiven van stoelen of tafels? Deze zijn goed te camoufleren met James zijdemat of James Extra Mat. Deze onderhoudsmiddelen zijn uniek op de markt. Ze worden gebruikt voor het herstellen van krasjes en oppervlakkige beschadigingen die zijn ontstaan in de beschermlaag. Nadat de vloer eerst grondig is gereinigd (zie kopje PVC vloer grondig reinigen) kan je de beschermlaag eenvoudig aanbrengen. Deze beschermlaag geeft een periodieke bescherming van je PVC vloer en beschermt je PVC vloer tegen nieuwe krasjes. Het onderhouden van deze beschermlaag kan makkelijk worden uitgevoerd met James vloerreiniger Schoon & Snel Droog of PVC reiniger van co-pro.

PVC vloer schoonmaken

Voor het dagelijkse onderhoud van je PVC vloer volstaat alleen stofzuigen vaak. Echter krijgt de PVC vloer na verloop van tijd toch een iets ander uiterlijk. Een PVC vloer dweilen wordt dan als optie gezien om de vloer op te knappen. De beste manier om dit te doen is om toch weer eerst te stofzuigen. Nadat dit is gebeurd kan je de vloer dweilen. Als je de PVC vloer gaat dweilen gebruik hiervoor een reiniger die speciaal is ontwikkeld voor het nat reinigen van PVC vloeren, zoals de James vloerreiniger Schoon & Snel Droog of de PVC reiniger van co-pro. Dweil de vloer met een schone doek met deze vloerreiniger en gebruik een aparte emmer om de dweil tussendoor schoon te spoelen. Op deze manier blijft je dweilwater met het schoonmaakmiddel schoon en krijg je de PVC vloer goed schoon. Probeer bij het dweilen de vloer zo droog mogelijk achter te laten. Gebruik hiervoor desnoods een droge dweil. Laat nu de vloer verder opdrogen voordat je er weer op gaat lopen.

Vlekken of strepen op de PVC vloer

Heb je vlekken of strepen op de PVC vloer? Strepen en vlekken verpesten de uitstraling van je PVC vloer maar hoe komt dit en nog belangrijker, hoe kan ik dit verwijderen en voorkomen? Vaak worden vlekken en strepen veroorzaakt door het te nat reinigen of het gebruik van een onjuist schoonmaakmiddel. Veel reinigingsmiddelen laten een laagje achter die deze vlekken veroorzaken. Gebruik daarom altijd voor het dweilen van een PVC vloer een vloerreiniger speciaal voor PVC vloeren. Er kunnen ook andere vlekken op je PVC vloer zijn gekomen, zoals schoenstrepen, strepen van een viltstift, cosmetica, vet, olie, dispersieverf en lakken. Dit zijn veel voorkomende vlekken die je op je vloer kunt veroorzaken. Hoe verwijder je strepen of vlekken op je PVC vloer?

Verwijderen van strepen op je PVC vloer

Om strepen te verwijderen die veroorzaakt zijn door het gebruik van een verkeerd schoonmaakmiddel of een residu die is achter gebleven, kan je de vloer het beste reinigen met James basisreiniger. Deze reiniger verwijderd moeiteloos de strepen die zijn achter gebleven. Om deze strepen weg te houden dien je de PVC vloer te reinigen met James vloerreiniger Schoon & Snel Droog of PVC reiniger van co-pro.

Verwijderen van vlekken op je PVC vloer

Heb je hardnekkige vlekken op je PVC vloer zoals, schoensmeer, cosmetica, viltstiften verf of lakken, gebruik dan James remover. Deze vlekverwijderaar voor PVC vloeren is een speciaal gecombineerde lijm-, vlek- en vuiloplosser. Deze vlekverwijderaar zit in een handig sprayflacon en kan je direct op de vlek aanbrengen. Laat dit tussen de 1 en 5 minuten inwerken en dep het eenvoudig op met een schone katoenen badstoffen handdoek. Je kan er eventueel bij hardnekkige vlekken voor kiezen om de vlek tijdens het intrekken te bewerken met een zachte borstel of kunststof spatel.

Stofzuigen van een PVC vloer

Voor het dagelijks schoonhouden van je PVC vloer volstaat alleen stofzuigen vaak genoeg. Het meeste vuil op een PVC vloer ligt er los op en kan makkelijk worden verwijderd. Deze methode, het stofzuigen van de PVC vloer, is veel minder tijdrovend dan in het geheel dweilen van de PVC vloer. Gebruik bij het stofzuigen van een PVC vloer altijd een mond/ opzetborstel met zachte haren of borstel. Dit voorkomt krassen op de vloer. Maak ook regelmatig deze borstelkop schoon, zodat er geen zand of andere harde voorwerpen blijven zitten in de borstel die de vloer kunnen beschadigen. Zit er toch een vlek op je PVC vloer en is het plaatselijk? Gebruik dan de Spray Kit. Met deze vloerwisser kun je op vlekken sprayen om ze makkelijk van je PVC vloer te verwijderen. Deze set bestaat uit een cleanmop, hervulbare sprayfles en een telescopische steel. Hierdoor kun je zonder een emmer sop aan te maken en/of op je knieën te zitten je vloer makkelijk reinigen.

Voorkomen van krassen op je PVC vloer

Het voorkomen van krassen op je PVC vloer is beter dan deze op termijn te moeten herstellen. De meeste krassen op de PVC vloer worden veroorzaakt door schuivend meubilair. Denk hierbij aan stoelen of tafel(tjes) die je voortdurend schuift over je vloer. Een beschermdopje kan dit voorkomen. Echter zijn niet alle beschermdopjes geschikt. De meeste beschermdopjes zijn gemaakt van vilt. Wanneer hierin een zandkorrel of iets dergelijks komt blijft deze plakken aan het beschermdopje. Als er dan met de stoel wordt geschoven krast de zandkorrel een beschadiging in de vloer. Wij hebben eensamenwerking met een fabrikant die speciale stoel en tafel beschermdopjes hebben vervaardigd voor alle type en soorten stoelpoten en vloeren. Via onderstaande link ga je direct naar de fabrikant en ontvang je direct 5% korting op het gehele assortiment. Kijk hiervoor op scratchnomore?

Welk PVC schoonmaakmiddel niet gebruiken

Van oudsher en uit gewoonte worden veel producten gebruikt die niet geschikt zijn om een PVC vloer te reinigen. Hieronder hebben wij een aantal producten gezet met de reden waarom het beter is om deze niet te gebruiken. Voorheen hadden harde vloeren een beschermlaag nodig in een soort van wax maar, door nieuwe technologieën is dit niet meer nodig.

Groene zeep

Een veel gebruikt product is groene zeep. Dit komt omdat dit een vettig laagje achterlaat op de vloer en dit was vroeger nodig bij linoleum vloeren en parketvloeren. Tegenwoordig zit er een stevige beschermlaag op uw PVC vloer en is dat niet meer nodig. Bovendien loopt u ook het risico dat door groene zeep uw vloer erg glad wordt of dat er doffe strepen ontstaan.

Baking soda

Baking soda is een natriumbicarbonaat, wat een zoutsoort is. Zoals de meeste mensen wel weten, tast zout vele materialen aan, om deze reden was je na de winter ook grondig je auto omdat deze anders eerder kan gaan roesten. Het is eigenlijk dan ook raar om hiermee je PVC vloer schoon te gaan maken.

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn gebruiken als PVC vloer reiniger is ook niet te adviseren. Schoonmaakazijn is een zuur en een scheutje schoonmaakazijn kan al schade aanrichten aan de toplaag. Zeker als u deze laat drogen kan er een doffe uitstraling ontstaan.

Warm water

Het reinigen met warmwater is een veel veiligere keus als PVC vloer reiniger. Wanneer je met een vochtige doek en warm of lauw water reinigt, voorkom beschadigingen en vlekken dan als je met groene zeep of andere schoonmaakmiddelen kan veroorzaken.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €45
Merken