Menu
0
Zeer ruime voorraad
Klantenservice 7 dagen per week
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Geleverd tot aan de deur

Ondervloer voor laminaat

Welke Ondervloeren voor Laminaat

Wanneer je laminaat vloer gaat leggen heb je ook een degelijke ondervloer nodig. Maar hoe kies je de juiste ondervloer die past het beste in jou situatie en aan welke eisen moet de ondervloer voldoen. De keuzes zijn tegenwoordig eindeloos. We nemen je graag mee in de wereld van ondervloeren voor laminaat en bespreken onder andere over welke ondervloer er geschikt is voor appartementen en of er een geluidsreductie van 10 dB nodig is. Welke ondervloer kan je het beste toepassen op een houtendekvloer. Kan iedere ondervloer worden gecombineerd met vloerverwarming en nog vele andere vragen waar wij antwoord op gaan geven zodat u uw geschikte ondervloer kan vinden.

Sale -29%
Groene ondervloer platen
 

Groene ondervloer platen

Ondervloer platen voor laminaat, parket en tapijt. 4 mm, 5 mm, 7 mm of 10 mm dik..
€37,99 €26,88
Stukprijs: €2,24 / m²
Sale -18%
Unifloor Warmte isolerende ondervloer
Unifloor

Warmte isolerende ondervloer

€167,75 €137,25
Stukprijs: €5,49 / m²
Sale -22%
Unifloor Egaliserende en isolerende ondervloer
Unifloor

Egaliserende en isolerende ondervloer

€98,33 €76,49
Stukprijs: €9,42 / m²
Sale -29%
Unifloor Heat-Foil 1,2 mm ondervloer
Unifloor

Heat-Foil 1,2 mm ondervloer

Heat-Foil ondervloer 1,2 mm voor laminaat en pvc vloeren
€135,00 €95,63
Stukprijs: €6,38 / m²
Sale -17%
Comfort Super ondervloer
 

Comfort Super ondervloer

ondervloer voor laminaat
€26,95 €22,28
Stukprijs: €2,32 / m²
Sale -3%
CoPro Red line ondervloer vloerverwarming
CoPro

Red line ondervloer vloerverwarming

Geschikt voor laminaat, parket en PVC. vloerverwarming en vloerkoeling. 10dB gel..
€116,24 €112,50
Stukprijs: €7,50 / m²
Sale -29%
Unifloor Jumpax Classic egaliserende ondervloer
Unifloor

Jumpax Classic egaliserende ondervloer

€122,69 €86,90
Stukprijs: €30,18 / m²
Sale -19%
CoPro Orange Line ondervloer vloerverwarming
CoPro

Orange Line ondervloer vloerverwarming

vloerverwarmingsgeschikt ingebouwd vochtscherm 2 mm dik 15 vierkante meter..
€27,75 €22,50
Stukprijs: €1,50 / m²
Sale -29%
Unifloor Marathon Dual ondervloer voor klik PVC
Unifloor

Marathon Dual ondervloer voor klik PVC

Marathon Dual ondervloer voor klik PVC op een ongelijke ondervloer..
€129,98 €92,07
Stukprijs: €17,34 / m²
Sale -19%
10 dB ondervloer platen
 

10 dB ondervloer platen

geluidsreducerende ondervloer platen 10 dB goed egaliserend vermogen makkelijk t..
€32,95 €26,82
Stukprijs: €5,76 / m²
Sale -29%
10 dB ondervloer voor laminaat
 

10 dB ondervloer voor laminaat

€107,64 €76,25
Stukprijs: €5,08 / m²
Sale -29%
Alufoam 2 mm + 20 cm overlap
 

Alufoam 2 mm + 20 cm overlap

€28,44 €20,15
Stukprijs: €1,34 / m²
Sale -29%
Unifloor Blue Floor 10 dB ondervloer voor laminaat
Unifloor

Blue Floor 10 dB ondervloer voor laminaat

€145,80 €103,28
Stukprijs: €6,89 / m²
Sale -9%
CoPro Alu Line ondervloer
CoPro

Alu Line ondervloer

Alu line ondervloer voor laminaat. een klassieker onder de ondervloeren..
€41,25 €37,50
Stukprijs: €2,50 / m²
Sale -34%
Vloerenvisie Basis goedkope ondervloer
Vloerenvisie

Basis goedkope ondervloer

Goedkope ondervloer voor onder laminaat.
€22,50 €14,85
Stukprijs: €0,99 / m²

Ondervloer voor Laminaat met Vloerverwarming

Waarom is een speciale ondervloer nodig bij vloerverwarming

Het antwoord is redelijk eenvoudig. Een standaard ondervloer heeft een te hoge R-waarde wat niet anders betekend dat deze veel warmte tegen houd en geleidt nauwelijks warmte naar boven. Hierdoor kan de warmte van de vloerverwarming niet bij het laminaat komen en warmt de laminaatvloer nauwelijks op. Om dit te voorkomen hebben fabrikanten speciale soorten ondervloer ontwikkeld voor gebruik met vloerverwarming. Deze hebben een lage R-waarde waardoor de warmte van de vloerverwarming makkelijk de laminaatvloer kan bereiken en deze kan opwarmen.

Welke ondervloer voor laminaat en vloerverwarming

Let er bij de aankoop van een ondervloer voor gebruik met vloerverwarming zeker op dat de ondervloer ook geschikt is voor laminaatvloeren. Want niet alle soorten ondervloeren kunnen in combinatie met laminaatvloeren gebruikt worden. Zo kan bijvoorbeeld een ondervloer op basis van vezels niet altijd gebruikt worden in combinatie met een laminaatvloer.

Ondervloer laminaat vloerverwarming

In het verleden werd vaak gezegd dat een zwevende vloer, zoals een laminaatvloer, niet gebruikt kon worden in combinatie met vloerverwarming. Dit is niet langer het geval, de ondervloeren die momenteel op de markt zijn, zijn speciaal ontworpen zijn voor gebruik met vloerverwarming en vloerkoeling. Deze soorten ondervloeren hebben een warmtegeleidende laag, zodat de warmte de egaal wordt verdeeld.

Ondervloer in combinatie met vloerkoeling

Vloerkoeling is de nieuwe manier om uw huis of kantoor te koelen. Vloerkoeling koelt door de warmte via de vloer uit de kamer te geleiden. Het voordeel van vloerkoeling ten opzichte van airconditioning is dat het de lucht niet uitdroogt en dus geen klachten veroorzaakt zoals keelpijn en hoofdpijn. Heeft u vloerkoeling let dan op, een ondervloer geschikt voor vloerverwarming hoeft niet direct geschikt te zijn voor vloerkoeling.

Ondervloer Laminaat 10dB

Als u het contactgeluid wilt beperken, bijvoorbeeld in een appartement, kunt u kiezen voor geluiddempende ondervloeren met een geluidsabsorberende opbouw. Dit soort ondervloeren heeft speciale schuim- of vezel laag hebben een geluiddempende eigenschappen die het contactgeluid absorbeert. Het nadeel van dit soort ondervloeren is dat ze duurder zijn

Ondervloer laminaat geluiddempend

Het toepassen van een geluidsabsorberende ondervloer hoeft niet alleen voor contactgeluid naar de onderliggende ruimte te betekenen. Het toepassen van een ondervloer die geluiddempend is heeft ook het voordeel dat het niet alleen contactgeluid beperkt, maar ook luchtgeluid zoals lopen of praten in de ruimte zelf.

Ondervloer voor laminaat in een appartement

Als u in een appartement woont, bent u wellicht bekend met het probleem van contactgeluid. Contactgeluid wordt veroorzaakt door voetstappen of andere harde voorwerpen die in contact komen met de vloer. Dit soort geluid kan zeer hinderlijk zijn voor mensen op de onderste verdiepingen van een flatgebouw. Om contactgeluid te verminderen, is het vaak verplicht om een geluidsisolerende ondervloer toe te passen. Hierbij wordt wel een certificaat gevraag dat deze is getest.

Ondervloer met certificaat voor laminaatvloeren

Als je zeker wil zijn dat de ondervloer die je gebruikt geschikt is voor je laminaatvloer, kies je best voor een ondervloer met een certificaat. Zo weet u zeker dat de ondervloer van goede kwaliteit is en dat het de gewenste geluidsreductie wordt gehaald.

Ondervloer Laminaat houten vloer

Een houtendekvloer is niet altijd even vlak, hierdoor zal een dunne ondervloer deze niet goed kunnen egaliseren en is een stevigere en dikkere ondervloer nodig zijn. Het is belangrijk dat u een ondervloer kiest met een hoge drukvastheid die sterk genoeg is om te kunnen egaliseren en het gewicht van de later aangebrachte meubels te dragen.

Welke ondervloer laminaat op houten vloer

Het antwoord op deze vraag hangt af van het soort houten vloer dat u heeft. Als u een massief houten vloer heeft, kunt u dun type ondervloer kiezen. Heb je echter ongelijke houten dekvloer van planken en latten, dan is het belangrijk om een ondervloer te kiezen die speciaal is ontworpen voor gebruik op ongelijke ondervloeren.

Vezel geperste ondervloer voor houten dekvloeren

Als u een houten dekvloer heeft, kunt u het beste een vezel geperste ondervloer gebruiken. Dit type ondervloer is zeer sterk en biedt een goede ondersteuning voor het gewicht van meubels.

Ondervloer platen voor laminaatvloeren

Een zeer bekende ondervloer voor onder laminaat zijn de groene ondervloer platen. Deze ondervloer is een relatief goedkope ondervloer en voor veel toepassingen geschikt. Het nadeel van deze ondervloer is dat hij vaak geen goede geluidsisolatie biedt en niet kan worden gebruikt in combinatie met een vloerverwarmingssysteem.

Egaliserende ondervloer platen

De ondervloer platen hebben, dankzij de compactheid van de vezels, een goede egaliserende werking. Hierdoor is de ondervloer ideaal voor het egaliseren van een oneffen vloer. De ondervloerplaten zijn gemakkelijk te leggen en zijn handzaam. De dikte van de ondervloer speelt hier ook vaak een rol.

Ondervloer voor Laminaat op beton

Vaak wordt gedacht dat een onderlaag voor laminaat op beton een zeer goede geluidsabsorberende werking moet hebben. Dit is echter niet altijd het geval. Woont u in een appartement en is contactgeluid geen probleem, dan kunt u kiezen voor een dunnere en eenvoudige ondervloer.

Ondervloer met dampfolie

Woont op de begane grond of heeft u een nieuwbouwhuis? Dan dient u rekening te houden met eventueel optrekkend vocht. Dit kan door te kiezen voor een vochtwerende ondervloer met een vochtscherm. Het vochtscherm voorkomt dat optrekkend vocht door de vloer naar boven komt en de laminaatvloer beschadigt. U kunt een ondervloer vochtscherm ook als losse ondervloer verkrijgen.

Welke ondervloer Laminaat op plavuizen

Alhoewel tegels vaak waterdicht en vocht bestendig zijn, kan door de voegen nog steeds vocht omhoog komen. Het is dan ook belangrijk om te weten of dit hier ook kan voorkomen en of er een dampfolie moet worden toegepast. De breedte van de voegen is ook een belangrijk punt om op te letten, zijn de voegen van de plavuizen smal of breed? Wanneer er smalle voegen zijn, dan zal het laminaat het makkelijk kunnen opvangen dan wanneer deze breed is.

Ondervloer Laminaat leggen

Afhankelijk van welke ondervloer er is gekozen zal de installatie anders zijn. Bij elke ondervloer zit een leginstructie hoe je het beste deze specifieke ondervloer dient te leggen.

Er zijn veel verschillende soorten ondervloeren die voor laminaatvloeren gebruikt kunnen worden, het hangt allemaal af van het materiaal van de ondervloer, de dikte en het gewenste niveau van.

Laminaat zonder ondervloer

Hoewel het mogelijk is laminaat zonder ondervloer te leggen, is het erg afhankelijk van welk type vloer u heeft en dan wordt dit nog steeds niet aanbevolen. Het laminaat kan namelijk gemakkelijker beschadigen en de levensduur van de vloer zal korter zijn. Bovendien is de kans op vochtschade groter wanneer er geen ondervloer wordt gebruikt.

Knarsen van het laminaat

Een van de meest voorkomende klachten over laminaat dat zonder ondervloer is gelegd is het kraken dat na verloop van tijd optreedt. Dit heeft vaak te maken dat gruis of ander vuil uit de dekvloer komt en gaat schuren tussen het laminaat en de dekvloer. Door te kiezen voor een juiste en goede en stevige ondervloer kunt u dit probleem voorkomen.

Warmte (of kou) isolerende ondervloer voor laminaat

Als u laminaat gaat leggen in een ruimte waar de temperatuur snel kan dalen, zoals dekvloer die op het zand is gestort of een uitbouw wilt u dat deze warmte isolerend is. Dan kiest u het best voor een warmte isolerende ondervloer. Deze ondervloer heeft een isolerende werking en zo voorkomt u niet alleen dat u snel koude voeten heb maar ook dat het laminaat te veel uitzet of krimpt, wat vervolgens schade kan veroorzaken aan je laminaat vloer.

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten ondervloeren die voor laminaatvloeren gebruikt kunnen worden. Het soort ondervloer dat u kiest hangt af van het materiaal van uw ondervloer, de dikte en het gewenste niveau van geluidsdemping en egalisatie. Populaire ondervloeren zijn onder meer vezelplaten en ondervloeren geschikt voor vloerverwarming. Als u niet zeker weet welke ondervloer u voor uw laminaatvloer moet kiezen, vraag dan advies aan een van onze vakmensen.

FAQ

Hoe weet ik of ik een ondervloer voor mijn laminaatvloer nodig heb?

Als u niet zeker weet of u een ondervloer voor uw laminaatvloer nodig hebt, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zullen u kunnen helpen bepalen welk type ondervloer het best aan uw specifieke behoeften beantwoordt.

Kan ik laminaat zonder ondervloer leggen?

Het is mogelijk laminaat zonder ondervloer te leggen, maar het is niet aan te raden. Het laminaat kan namelijk gemakkelijker beschadigen en de levensduur van de vloer zal korter zijn. Bovendien is de kans op vochtschade groter wanneer er geen ondervloer wordt gebruikt.

Wat zijn enkele van de populairste soorten ondervloeren voor laminaatvloeren?

Enkele van de populairste soorten ondervloeren voor laminaatvloeren zijn vezelplaten en ondervloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming. Als u niet zeker weet welk type ondervloer voor uw behoeften het meest geschikt is, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Een van onze professionals kan u helpen de beste ondervloer voor uw specifieke behoeften te kiezen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een ondervloer voor mijn laminaatvloer?

De voordelen van een ondervloer voor uw laminaatvloer zijn onder andere meer stabiliteit, demping en geluidsdemping. Bovendien kan een ondervloer ook helpen om een oneffen oppervlak te egaliseren. Als u vragen hebt of een ondervloer al dan niet geschikt is voor uw laminaatvloer, kunt u altijd contact met ons opnemen. Een van onze experts kan u helpen bepalen of een ondervloer voor uw specifieke installatie noodzakelijk is.

Hoe dik moet ondervloer onder laminaat zijn?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien de dikte van de ondervloer afhangt van het materiaal van uw ondervloer, de dikte ervan en het niveau van geluidsdemping en egalisatie dat u wenst. Als u niet zeker weet hoe dik uw ondervloer moet zijn, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Een van onze experts kan u helpen de beste dikte voor uw specifieke behoeften te bepalen.

Is het beter om een dikkere of dunnere ondervloer onder mijn laminaatvloer te hebben?

De dikte van uw ondervloer hangt af van het materiaal van uw ondervloer, de dikte ervan en de mate van geluidsdemping en egalisatie die u wenst. Een te dikke ondervloer kan soms ook weer te veel door veren. Als u niet zeker weet welke dikte het beste is voor uw behoeften, raden wij u aan contact met ons op te nemen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €150
Merken
Dikte
  • Bekijk meer
Vorm