Menu
0
Zeer ruime voorraad
Klantenservice 7 dagen per week
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Geleverd tot aan de deur

Zoekt u een ondervloer voor een laminaatvloer?

Wat u moet overwegen bij het kiezen van de juiste ondervloer voor uw laminaatvloer.

Wat is de juiste ondervloer voor je laminaat?

Als het erom gaat om de juiste ondervloer voor uw laminaatvloer te kiezen, zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden. Laminaatvloeren zijn een populaire keuze voor in de woning, omdat ze betaalbaar, veelzijdig en makkelijk te leggen zijn. Er zijn veel verschillende soorten laminaatvloeren verkrijgbaar en ook veel verschillende dekvloeren, dus is het belangrijk om vóór de plaatsing de juiste soort ondervloer te kiezen. De belangrijkste factoren zijn hier kort samen gevat.

Hoe kies je de juiste ondervloer voor je laminaat vloer?

Er zijn veel mogelijkheden als het om ondervloeren gaat met elk zijn eigen eigenschappen. Het is daarom belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen voor uw nieuwe vloer. Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden is wat voor dekvloer is het, is deze (blijvend) droog, heeft de vloerverwarming, heb ik onderburen enz. enz.

Ondervloer voor laminaat op vloerverwarming

Als u vloerverwarming in uw huis hebt, is het belangrijk dat u het juiste type ondervloer kiest. Laminaatvloeren zijn tegenwoordig geschikt voor gebruik met vloerverwarmingssystemen maar, hier dient wel de juiste ondervloer te worden toegepast. Ondervloer voor laminaat op vloerverwarming hebben een lage warmteweerstand en zorgen dat uw laminaatvloer goed de warmte kan afgeven.

10 dB ondervloer voor laminaat

Als u een onderburen heeft, bijvoorbeeld in een appartement onder u, is het belangrijk dat u een ondervloer kiest die het contactgeluid vermindert. Hiervoor bestaan speciale ondervloeren, die ook wel 10 dB ondervloeren worden genoemd. Dit type ondervloer heeft goede geluidsabsorberende eigenschappen en zorgen dat het loopgeluid van u niet naar de ruimte onder u hoorbaar is.

Ondervloer laminaat geluiddempend

10 dB ondervloeren voor laminaat zijn niet alleen geluidwerend naar uw onderburen toe maar ook in de ruimte waar het laminaat ligt is het loopgeluid minder te horen. Let erop dat als je deze ondervloer legt deze niet tegen muren of plinten aanligt, dit is van groot belang om de geluidsisolatie te kunnen garanderen.

Ondervloer voor laminaat in appartementen

Als je in een appartement woont, is het belangrijk dat je voldoet aan de eisen die daar gelden wat betreft geluidseisen. Meestal wordt een ondervloer gevraagd die geschikt is voor contactgeluidisolatie. 10 dB ondervloeren worden daarom ook vaak gebruikt in appartementen. Let hier wel bij op dat er een certificaat wordt meegeleverd om problemen in de toekomst te voorkomen.

Egaliserende ondervloer voor laminaat

Wanneer u laminaat in uw huis wilt leggen, is het belangrijk dat de ondervloer vlak is. Als de ondervloer niet egaal is en grote oneffenheden heeft, kan dit problemen opleveren bij het plaatsen van de laminaatvloer. Een egaliserende ondervloer voor laminaat zorgt ervoor dat oneffenheden in de dekvloer worden geëgaliseerd en dat de laminaatvloer kan worden geïnstalleerd. Wanneer u laminaat in uw huis wilt leggen, is het belangrijk dat u het juiste type ondervloer kiest. Vaak zijn deze ondervloeren wat dikker om zo de oneffenheden goed te kunnen opvangen.

Ondervloer voor laminaat op houten vloeren

Als u laminaat op planken of een houten ondergrond wilt leggen, zoals spaanplaat is het belangrijk om stevige ondervloer te kiezen. Laminaatvloeren zijn vaak stevig van hun zelf maar door het veren op de planken is een ondervloer nodig die de druk goed kan verdelen. Deze ondervloeren zijn vaak als platen verkrijgbaar.

Ondervloer voor op laminaat beton

Als u laminaat op de een betonnen vloer wilt plaatsen, is het belangrijk dat de betonnen vloer droog is. Als de betonvloer niet droog is, kan dat problemen veroorzaken bij de installatie van het laminaat. Het is daarom aan te raden om een ondervloer voor laminaat te kiezen die een goede vocht barrière/ dampfolie heeft. Dit voorkomt dat er vocht omhoog kan komen trekken in het laminaat.

Warmte isolerende ondervloer laminaat

Als u uw laminaatvloer wilt isoleren, kunt u kiezen voor een isolerende ondervloer. Dit type ondervloer is warmte isolerend wordt vaak gebruikt in combinatie met vloerverwarming, maar kan ook zonder gebruikt worden. Het voordeel van een isolerende ondervloer is dat het ervoor zorgt dat de warmte, van de vloerverwarming, in de ruimte blijft en niet in de dekvloer in trekt.

Dampfolie

Als u op de begane grond, een nieuwbouwhuis gaat wonen of een vochtig dekvloer heeft, kan het voordelig zijn om een dampwerende ondervloer te kiezen. Deze folie voorkomt dat het vocht in de dekvloer door de laminaatvloer wordt opgenomen. Dampfolie is los te verkrijgen en kunt u als extra vochtscherm gebruiken of voor ondervloeren waar geen vochtwerend folie direct aan vast zit. Vergeet niet dat u de naden met tape af te plakken.

Laminaat zonder ondervloer

U kunt er ook voor kiezen laminaat zonder ondervloer te plaatsen. Dit betekent dat u het laminaat rechtstreeks op de dekvloer of op de houten vloer legt. Dit kan alleen als deze vlak en droog zijn. Wij raden dit echter niet aan omdat dit later problemen kan geven knarsen en dat het laminaat kan breken wanneer het laminaat niet goed ondersteund wordt.

FAQ

over het kiezen van de juiste ondervloer voor laminaat vloeren

 

Hoe dik moet een ondervloer voor laminaat zijn?

De dikte van de ondervloer hangt af van het type vloer dat u heeft. Als je een houten vloer hebt, is het belangrijk om een stevige ondervloer te kiezen die minstens 5mm dik is. Als u een betonnen vloer heeft, is het belangrijk om een ondervloer te kiezen die een goed vochtscherm/dampscherm heeft. Zo voorkomt u dat er vocht in het laminaat trekt.

Kan ik laminaat zonder ondervloer leggen?

U kunt er ook voor kiezen om laminaat zonder ondervloer te leggen. Dit betekent dat u het laminaat rechtstreeks op de chape of op de houten vloer legt. Dit is alleen mogelijk als u 100% zeker bent dat de dekvloer vlak is, geen vocht kan optrekken en er geen stukjes kunnen loskomen. Wij raden deze installatiemethode niet aan omdat dit later problemen kan veroorzaken.

Hoe weet ik of mijn dekvloer vlak is?

Als u niet zeker weet of uw dekvloer vlak is, kunt u een waterpas gebruiken om dit te controleren. Plaats de waterpas op de vloer en kijk of de lichtstraal onder de waterpas is. Zo ja, dan is uw dekvloer waarschijnlijk niet vlak.

Wat voor soort ondervloer is het beste voor vloerverwarming?

Het beste type ondervloer voor vloerverwarming is ondervloer met een lage R-waarde. Dit type ondervloer zorgt ervoor dat de warmte van de vloerverwarming goed door de ondervloer kan.

Welke ondervloer laminaat

Wij hebben een handige tool ontwikkeld om u stap voor stap te begeleiden naar de juiste ondervloer. Komt u er nog niet uit, neem dan contact met ons op

Is een dikkere ondervloer beter?

De dikte van de ondervloer hoeft niet perse te betekenen dat de deze beter is, maar het is wel belangrijk dat de ondervloer van goede kwaliteit is. Een dikkere ondervloer kan soms voordelig zijn omdat deze meer isolatie biedt.

Hoe weet ik of mijn dekvloer droog is?

De beste manier om te testen of uw ondergrond droog is, is met een vochtmeter. Deze kunt u bij de meeste bouwmarkten kopen. Plaats de sensor van de vochtmeter op de dekvloer en kijk of de waarde goed is.

Bij Vloerenvisie hebben wij een groot assortiment om de juiste keuze te maken en een goede ondervloer te kiezen. We maken graag een stappenplan voor welke soort vloer u ondervloer u nodig heeft zodat u een goede geluidsisolatie heeft tegen geluid, of u kleine hoogteverschillen moet egaliseren en houden rekening met de dikte zodat de deuren nog wel openkunnen.

Heeft u nog vragen neem dan contact op met de klantenservice.

 

Lees meer
Lees minder

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Taal & Valuta