Menu
0
Zeer ruime voorraad
Klantenservice 7 dagen per week
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Geleverd tot aan de deur
28Mar2019
Je Laminaatvloer goed onderhouden zo doe je dat

Je Laminaatvloer goed onderhouden zo doe je dat

Door: Peter HoogduijnReacties: 0

Laminaatvloer schoonmaken en onderhouden

Om je laminaatvloer in topconditie te houden moet er regelmatig onderhoud worden gedaan. De regelmaat hangt van veel factoren af, zijn er kinderen die zonder voeten vegen naar binnen hollen, zijn er huisdieren, is het een flat of een eengezinswoning met tuin…. Al deze eigenschappen hebben invloed op hoe vaak je de laminaatvloer reinigt.

Voordat we gelijk aan de slag gaan met welke schoonmaakmiddelen je de laminaatvloer dweilt of mopt is het voorkomen altijd beter dan genezen. Begin daarom met het volgende;

 

Een schoonloopmat

Een schoonloopmat is waar de levensduur van je laminaatvloer begint. Zand is één van de grootste vijanden van laminaat. Omdat zand fijne steentjes zijn, kunnen deze krassen veroorzaken in de toplaag van het laminaat. Gebruik daarom een goede inloopmat of een goede deurmat, waardoor er minder zand de woning binnen komt.

 

Beschermdopjes

Ook al heb je de beste schoonloopmat die er is, het volledig uitsluiten van vuil naar binnen lopen lukt nooit. Wanneer dit onder je stoel of tafelpoot komt en je beweegt deze, zal er een grote druk op een klein punt komen. Een kras of beschadiging is dan snel een feit. Gebruik daarom altijd zachte viltjes of geleiders onder tafel of stoelpoten. Ook voor bureaustoelen zijn alternatieve wielen te vinden welke geschikt zijn voor laminaatvloeren.

 

Stofzuigen

Het meeste vuil op een laminaatvloer ligt los op de vloer. Deze kan je het makkelijkste verwijderen met een stofzuiger. Wanneer je nu al met een mop in de weer gaat verplaats je het meeste losse vuil alleen maar en is je emmer met water snel vervuild.

Gebruik bij het stofzuigen een mond/ opzetborstel met zachte haren. Maak ook regelmatig deze borstelkop schoon zodat er geen zand of andere harde voorwerpen blijven zitten in de borstel welke de vloer kunnen beschadigen.

 

Laminaat dweilen

Mop het laminaat met zo min mogelijk water. Het te nat reinigen van het laminaat is de kans dat het water in de v-groeven komt en in het laminaat trekt groot. Tevens is bij het te nat reinigen van het laminaat zo dat je het vuil meer verspreid dan dat je het opneemt. Wanneer je het laminaat te nat reinigt bestaat de kans dat het water in het laminaat trekt waardoor het laminaat kan gaan uitzetten, dit geeft opstaande randen rondom de plank. Het beste is om het laminaat met een speciale laminaatreiniger licht vochtig te reinigen en, na het dweilen eventueel de laminaatvloer met een schone doek te droogmaken.

 

Boenwas of lak op de laminaatvloer

Laminaat is voorzien van een toplaag welke is bewerkt met een melaminehars. Deze hars zorgt ervoor dat laminaat waterbestendig en zeer hard wordt. In principe heeft een laminaat vloer daarom geen lak of boenwas nodig. Echter kan het zo zijn dat in de loop van de tijd door scherpe voorwerpen krasjes in het laminaat zijn gekomen. Om dit te herstellen kan je het beste aan de slag met een speciaal onderhoudsmiddel Beschermt & Hersteld voor laminaat. Dit product laat een beschermend laag achter en hersteld zo oppervlakkige krasjes en strepen.

 

Een nul beurt

Door het jaren reinigen van de laminaatvloer met een onjuist product is er vaak een residu op de laminaatvloer ontstaan welke maar lastig weg gaat. Daarom is het vaak beter om de vloer helemaal terug te brengen naar de basis. Je kunt James basisreiniger gebruiken om je laminaatvloer veilig te ‘strippen’ en zo verwijder je in een handomdraai alle oude resten en vuil van je vloer.

 

Vlekken op het laminaat

Heb je na het reinigen, zoals hierboven toch nog vlekken of strepen op het laminaat?

Kijk dan hier, dit product verwijdert makkelijk;

Koffie, fruit, wijn, sap, teer, inkt, schoenzolen, vlekken, enz.

 

Weten welke onderhoudsproducten wij hebben?

 

Hulp nodig

Met deze tips kan je nog vele jaren genieten van je laminaatvloer. Komt je er toch niet uit of twijfel je welk product je moet gebruiken? Neem dan contact op met de klantenservice, wij helpen je graag.

 

Reacties

Marie de Jonge
Geplaatst op 2019-11-21 12:05:35
Ik maak mijn laminaatvloer ook eens in de zoveel tijd goed schoon. Naast dat ik deze een paar keer per week stofzuig en dweil, kijk ik ook of er vlekken zijn die ik moet behandelen. Je kan vlekken en vuil in ieder geval al verminderen door je schoenen in huis uit te doen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.